14 december 2021
Naomi Klaasse

COVID en reizen naar SPANJE

In Spanje geldt dat je in een bar of restaurant, winkel, supermarkt, hotelreceptie en -lounge, bus, trein, vliegtuig, taxi, etc. een mondkapje moet dragen. Daarnaast geldt de 1,5 meter regel ook nog steeds. In de buitenlucht hoef je geen mondkapje te dragen, behalve op bepaalde plaatsen en als het heel druk is. 

Om Spanje in te mogen reizen geldt ook nog steeds dat je een Europees digitaal coronacertificaat en dus een test-, herstel- of vaccinatiebewijs moet hebben. Verder moet ook nog steeds het SpTH-gezondheidsformulier worden ingevuld via de website of de smartphone-app als je met het vliegtuig of boot reist. Alleen op deze manier krijg je de QR-code waarnaar gevraagd wordt in het vliegveld voor aanvang van de reis naar Spanje en na aankomst in Spanje. Bij eigen vervoer reizen (auto, camper, motor, fiets) is dat niet nodig.

Plan de reis op Re-open EU

Re-open EU is een app en een website met alle essentiële informatie over grenzen, beschikbare vervoermiddelen, reisbeperkingen, volksgezondheids- en veiligheids­maatregelen (zoals fysieke afstand en mond­maskers) en andere praktische informatie voor reizigers. De reisplanner kan helpen bij het plannen van veilige reizen tussen EU?landen. Alle info is beschikbaar in de 24 officiële EU-talen waaronder dus ook het Nederlands. KLIK HIER om naar de website RE-open EU te gaan.

Wellicht ook interessant voor u

/
16 mei 2022

DIGITAAL EU-COVIDCERTIFICAAT met een JAAR verlengd

/
10 december 2021

NIEUW, de Taha KADOBON

/Zonsondergang badplaats Almunecar - Andalusië - Spanje
6 januari 2020

COSTA TROPICAL: EEN TROPISCHE VERRASSING IN SPANJE