huiseigenaren-kath-frank
5 april 2022
Jaimie van de Water

HUISEIGENAREN in de SPOTLIGHT (1)

“Frank en ik hebben heel Europa doorgereisd en we zijn jaren geleden verliefd geworden op Spanje. Wij hadden destijds een vakantiewoning in de buurt van Gaucín, maar werk, kinderen, en drukte namen de regie in ons leven over. Het was altijd de vraag wanneer we terug zouden komen naar Spanje, maar zodra jongste kind eenmaal volwassen werd, kon in 2014 ons nieuwe avontuur met z’n tweeën beginnen. We begonnen het gebied rondom Gaucín te ontdekken en we ontdekten per toeval het gebied in de buurt van Antequera. Een prachtige prehistorische, Fenicische, Romeinse, Moorse, katholieke en nu moderne Spaanse stad.”

Kath & Frank hebben veel huizen bezocht, maar eenmaal bij Cortijo de la Fuente aangekomen, wisten ze dat dit de woning was waar ze al zo lang naar zochten.

“Toen we het huis in Fuente del Conde voor het eerst zagen werden we naar de rand van het terras geleid, en keken we uit op het Subetica-gebergte met Iznájar op zijn rotspunt boven de vallei met zijn enorme meer; een zoetwaterreservoir.”

3 jaar lang hebben Kath & Frank gedaan over het renoveren van de cortijo, dat tussen een lappendeken van olijfbomen en oude eiken ligt, en waar adelaars, azuurblauwe eksters en regelmatig ook hoppen de lucht accentueren.

“De spanning van dit nieuwe leven heeft ons hernieuwde energie gegeven, weerspiegeld denk ik in de heropleving van mijn behoefte om te schilderen, te creëren en mijn indrukken van Andalusië vast te leggen. Dit is het moment voor ons beiden om ons onder te dompelen in de contrasterende werelden van Europa, om te genieten van de complexiteit, de eigenaardigheden en de contrasten tussen Engeland en Iznájar, España.”

Kath & Frank hebben veel werk verricht aan het huis. Ze hebben buiten lounge-plekken gemaakt, het buitenterras wordt gebruikt voor tafeltennis, yoga of zonnebaden, en een overdekte buitenruimte in de schaduw om in de zomer te eten en te ontspannen. Het huis is omringd door de meest geur- en kleurrijke prachtkaars, lavendel en rozemarijn. Een prachtig paradijs.

Cortijo de la Fuente heeft het meest verbluffende uitzicht op het glooiende landschap en de bergen. Wij zijn een korte autorit van Granada en Coroba vandaan, waar je onze persoonlijke favoriete attracties kunt bezoeken: het Alhambra en de Mesquita kerk.”

Wil jij met jouw familie of vriendengroep verblijven in Cortijo de la Fuente? Dat kan op www.taha.nl! Cortijo de la Fuente is exclusief bij La Taha te boeken.

Wellicht ook interessant voor u

/
25 mei 2022

ULTIEME VAKANTIEBOEKEN

/huiseigenaar-tonya-losalmendros
5 april 2022

HUISEIGENAREN in de SPOTLIGHT (3)

/Rotsen El Torcal
31 mei 2020

EL TORCAL DE ANTEQUERA: EEN COMBINATIE VAN EEN RIJKE NATUUR EN EEN BIZAR LANDSCHAP

/Cadiz
25 november 2018

CÁDIZ: BRUISENDE HAVENSTAD