Madrid

Madrid of voluit de Autonome Gemeenschap Madrid is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje, en vormt het kloppend hart van het land. Het is de regio waar zich de Spaanse hoofdstad Madrid bevindt. In 2010 had de regio bijna 6,5 miljoen inwoners, officieel verdeeld over 179 gemeenten.

De regio Madrid is zowel een autonome regio als provincie, en is dus niet onderverdeeld in verschillende provincies. De regio grenst in het westen aan de autonome regio Castilië en León en voor de rest aan Castilië-La Mancha.

De vlag van de regio is rood met in het midden zeven witte sterren, boven vier en onder drie. De zeven sterren staan voor de sterren uit het sterrenbeeld de Kleine Beer. In het wapen van de stad Madrid staat ook een berin die de vruchten van de madroño, een aardbeiboom, eet.

Binnen de regio Madrid zijn er twee bekende bergen te vinden: Bola del Mundo en de rots El Yelmo. Daarnaast barst de regio van de cultuur; musea, kerken, kastelen. Ook de culinaire fan kan hier het hart ophalen, om over de vele bodega’s nog maar te zwijgen. Een vakantie in deze regio betekent dat je je geen dag hoeft te vervelen.

De mooiste vakantiehuizen
La Taha is dé specialist voor de verhuur van vakantiehuizen en appartementen. We selecteren de huizen allemaal zelf. Voor u zoeken we de vakantiehuizen uit met de beste ligging, goede kwaliteit en veel sfeer. Op onze website vindt u uitgebreide beschrijvingen van onze villa’s met alle informatie die u nodig heeft en goede foto’s. Bij La Taha weet u wat u huurt!

Van eenvoudig appartement tot villa met zwembad
Bij ons kunt u kiezen voor een eenvoudig appartement tot een luxe villa met zwembad en alles wat er tussenin zit. Via La Taha komt u terecht in het echte Spanje, weg van het massatoerisme. Veel van onze vakantiehuizen liggen in of vlakbij indrukwekkende natuurgebieden. U kunt kiezen voor een actieve vakantie door te gaan wandelen, fietsen of bijv. paardrijden of lekker luieren op het strand.

Vanuit uw vakantiehuis kunt u ook altijd een van de grotere steden bezoeken. In de authentieke dorpen kunt u meegenieten van het dorpsleven. Neem een tapa op het dorpsplein en geniet van het relaxte leven.

Advies over appartement, vakantiehuis of villa
Wilt u liever persoonlijk advies over welk appartement, villa of vakantiehuis is het beste geschikt is voor uw vakantie? Alle accommodaties zijn door ons persoonlijk bezocht. Bel ons gerust op +31 (0)85 043 8850 of neem contact met ons op via e-mail.

Plaats

Villa del Prado

Villa del Prado is een gemeente in de provincie Madrid, die behoort tot het Alberche,...

Bekijk de vakantiehuizen

Onze vakantiehuizen in Madrid

Villa El Fontin

    Spanje > Centraal Spanje > Madrid > Villa del Prado
  • Gelegen in natuurgebied
  • Groot privézwembad
  • Op 1 uur van Madrid

14 personen

Vanaf € 2173.00 p/w

Meer info