PARKEREN bij VLIEGVELDEN

Indien u een vliegreis heeft geboekt dan is de kans aanwezig dat u ook op zoek bent naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. Wij helpen u graag bij het zoeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats.

Verschillende parkeerservices bij vliegvelden

Rondom vliegvelden kunt u uw auto op verschillende manieren parkeren. Er worden doorgaans vier verschillende services geboden.

Shuttle parkeren

Shuttle parkeren houdt in dat u naar het betreffende parkeerterrein rijdt en hier uw auto parkeert. Vervolgens wordt u met een shuttlebus(je) naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt u weer opgehaald vanaf de luchthaven en teruggebracht naar het parkeerterrein.

Valet parkeren

Valet parkeren houdt in dat u direct naar de luchthaven rijdt. Na telefonisch contact met de parkeeraanbieder staat een chauffeur u op te wachten. Deze chauffeur neemt uw auto over om te parkeren op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt uw auto weer teruggereden naar de luchthaven en u stapt dus bij de luchthaven weer in uw eigen auto.

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt voor zich. In dit geval parkeert u op een parkeerterrein dat zich bevindt op loopafstand van de luchthaven. Normaal gesproken wordt dit gecombineerd met kentekenherkenning of een QR/barcode.

Park, sleep & fly

Park, sleep & fly houdt in dat u het parkeren combineert met een overnachting in een hotel. Bij aankomst slaapt u een nacht in het hotel en gaat u de volgende dag door naar de luchthaven. Uw auto blijft vervolgens geparkeerd staan bij het hotel. Bij terugkomst maakt u gebruik van de parkeerservice van het hotel die u weer terugbrengt bij het hotel.

Online vergelijken en reserveren

Bij iedere luchthaven zijn er enorm veel verschillende parkeermogelijkheden. De gemakkelijkste manier om overzicht te krijgen is door de mogelijkheden online te vergelijken en tevens online te reserveren. Dit is mogelijk via Vliegen en Parkeren.

Zodra u een vlucht hebt geboekt en op zoek bent naar een parkeerplaats, dan selecteert u de juiste luchthaven en de aankomst- en vertrekdata. De beschikbare mogelijkheden worden vervolgens getoond op basis van uw reisdata.

U kunt deze beschikbare mogelijkheden sorteren en filteren op basis van uw wensen. Ons advies is om de gewenste parkeerplaats ook direct online te reserveren. Zo heeft u gegarandeerd een parkeerplaats en heeft u ook geen gedoe meer op de dag van uw uitgaande vlucht.

Waar moet u rekening mee houden bij parkeren bij vliegvelden?

Houd er rekening mee dat de mogelijkheden en tarieven kunnen verschillen per periode. Tijdens het hoogseizoen en andere vakantieperiodes liggen de tarieven hoger dan tijdens het laagseizoen.

De meeste parkeeraanbieders houden rekening met de eerste en laatste vlucht. Controleer echter altijd de openingstijden om niet voor verrassingen te komen staan.

Het is bij sommige parkeeraanbieders mogelijk uw autosleutels op zak te houden. Aangezien dit toch wat extra veiligheid meebrengt is het verstandig om dit altijd goed te controleren.

Kortom; het is gewoon heel gemakkelijk om een parkeerplaats van tevoren te reserveren. Zo gaat u voorbereid en zorgeloos op reis richting de luchthaven van vertrek.

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer