RECEPT voor Cocido Madrileño

De Cocido Madrileño is een traditionele stoofpot/soep uit de regio Madrid. Het is een stevige maaltijdsoep gemaakt van kikkererwten, verschillende soorten vlees (varkensvlees, kip, rundvlees en spek), chorizo en groenten (bijvoorbeeld aardappelen, wortel, en kool). De soep wordt op smaak gebracht met knoflook, laurierbladeren, paprikapoeder en saffraan. Cocido Madrileño wordt vaak in meerdere gangen geserveerd: eerst de bouillon met vermicelli, en daarna het vlees en de groenten. Het is een hartige en vullende stoofpot die vooral tijdens de koude wintermaanden heerlijk is.

Het traditionele recept voor Cocido Madrileño

Ingrediënten
Voor 6 personen

300g kikkererwten
400g bloedworst
200g spek
200g rundvlees
paar varkensribjes
200g chorizo
150g vermicelli
150g kip
3 aardappelen
2 wortels
halve witte kool (apart te koken)

Bereiding
We beginnen met het koken, beginnend met koud water, van het vlees. Voeg aan het water een paar knoflookteentjes, 2 laurierbladeren, een theelepel saffraan en paprikapoeder toe. Tijdens het koken, van begin tot eind, verwijderen we het schuim dat zich vormt met een schuimspaan. We zullen ook water toevoegen als het verdampt, zodat onze stoofpot niet droog wordt. Het vuur continu op middelhoog vermogen laten branden.

In een aparte pan koken we de kool en in een andere pan koken we chorizo en bloedworst, zodat ze onze bouillon niet te vet maken. Als de stoofpot praktisch klaar is, voegen we de kikkererwten, geschilde aardappelen en wortelen (in blokjes) toe aan de stoofpot. Laat nog zo’n 7 minuten pruttelen op laag vuur.

Aan het einde van het proces halen we het vlees eruit en serveren het op een schaal waaraan we chorizo’s en bloedworst toevoegen. We sauteren de kool en doen deze in een kom met de kikkererwten, aardappelen en wortels. Om de soep te maken, zeef je de bouillon en voeg je de vermicelli toe zodra de bouillon begint te koken; voor de fijne vermicelli is twee tot drie minuten nodig.

Smakelijk eten!

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer