FIETSEN in de provincie MALAGA

Fietsfanaten opgelet, in dit blog brengen we u informatie over de prachtige routes die er te fietsen (of wandelen) zijn door de unieke natuur van de provincie Malaga.

Gran Senda de Malaga

De Gran Senda de Málaga is een netwerk van langeafstandspaden voor wandelaars en fietsers dat de gehele provincie Málaga doorkruist. De route volgt de kustlijn en gaat vervolgens het binnenland in via uitgestrekte natuurgebieden en prachtige witte dorpjes. De routes variëren in lengte van 8 tot 40 kilometer, van makkelijk naar moeilijk. De volledige route van de Gran Senda de Málaga ciclable bestaat uit 27 etappes en meer dan 10 varianten. Verdeeld over meer dan 600 kilometer. Het volgen van de Gran Senda de Málaga per fiets is een unieke ervaring die je meeneemt langs de meest adembenemende landschappen van deze regio, van de goudgekleurde zandstranden tot de groene binnenlanden.

Corredor Verde del Guadalhorce

De Groene Corridor van de Guadalhorce (Corredor Verde del Guadalhorce) is een voormalige spoorbaan die is omgebouwd tot een fietspad dat de gehele Guadalhorce-vallei doorkruist. Het Corredor Verde-netwerk telt in totaal 16 fietsroutes die je meenemen langs de schilderachtigste punten van de Guadalhorce-vallei. De routes variëren in lengte van 6 tot 23 kilometer, waardoor er voor elk niveau en conditie wel een geschikte optie is.

Bike Territory Sierra Norte de Málaga

Het fietsnetwerk Bike Territory Sierra Norte de Málaga ontsluit de verborgen parels van de Sierra Norte. Een bergachtig gebied ten noorden van Málaga met onovertroffen natuurschoon. In totaal biedt het Bike Territory Sierra Norte maar liefst 18 goed bewegwijzerde routes aan, variërend van 13 tot 75 kilometer. Ze nemen je mee langs olijfboomgaarden, door piepkleine witgekalkte dorpjes en over hoge bergpassen met indrukwekkende uitzichten.

Fietsen en slapen

In de provincie Malaga heeft La Taha legio prachtige vakantiehuizen te huur. Kom fietsen door de Spaanse natuur en kom genieten van de Zuid-Spaanse rust.

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer