VAKANTIE 2024, maak van 22 VAKANTIEDAGEN 44 VRIJE DAGEN

De meeste mensen hebben twintig vakantiedagen. Vaak doen werkgevers daar nog minimaal vijf dagen bovenop. Heb je zin in een leuke reis of wil je graag wat langer achter elkaar vrij zijn, dan biedt de vakantie in 2024 verschillende mogelijkheden. Uitgaande van een werkweek van maandag t/m vrijdag, kun je door 22 vakantiedagen op te nemen maar liefst 44 dagen vrij zijn.

Goede Vrijdag, Paasdagen, Hemelvaart en Pinksteren

Om te beginnen Goede Vrijdag en de Paasdagen. Neem je Goede Vrijdag en de vier dagen na Pasen vrij, dan ben maar liefst negen dagen aaneengesloten vrij en kun je er even heerlijk tussenuit. Eerlijk is eerlijk, Semana Santa in Spanje doorbrengen hoort eigenlijk sowieso op je bucketlist. In 2024 valt Semana Santa vroeg: 24-31 maart.

Dan Hemelvaart en Pinkeren, deze feestdagen vallen in 2024 allemaal in de maand mei. Dé maand om het er even goed van te nemen: zet 13 vakantiedagen in en krijg er 23 dagen vrij voor terug. Het grootste voordeel? In Spanje en Portugal is het al heerlijk weer in mei, en de vakantiehuizen zijn over het algemeen voordeliger dan in het hoogseizoen.

Ook de dagen rondom Kerstmis en oud en nieuw vallen gunstig, want alle drie de vrije dagen vallen middenin de week (woensdag en donderdag). Dus ook daaromheen is het slim om vrij te nemen. Als je dan ook de eerste twee dagen in januari opneemt, kun je er zelfs een vakantie van 16 dagen van maken.

Schoolvakantie 2024

Mochten er plannen zijn om met het hele gezin weg te gaan, dan ben je wellicht afhankelijk van de schoolvakanties en minder flexibel om vrije dagen op te nemen. Maar zelfs dan zijn er mogelijkheden. Veel scholen zijn met Goede Vrijdag vrij en dit geeft de mogelijkheid om met maar één vakantiedag een lekker lang weekend van vier dagen te hebben.

De meivakantie is van 27 april t/m 5 mei, helaas zijn er geen feestdagen deze week. Máár gelukkig geeft de overheid scholen het advies om de meivakantie uit te breiden naar t/m 12 mei. In die laatste week valt wel een feestdag, namelijk Hemelvaartsdag. Mocht je de hele meivakantie vrij vragen, dan scheelt het toch. Met negen vakantiedagen heb je dan veertien dagen achter elkaar vrij en kan er wellicht een leuke trip naar Zuid-Europa worden gepland.

TIP van LA TAHA

De trend van workations blijft groeien. Je kunt altijd overwegen om je vakantie uit te breiden met werken op afstand. Dit kan niet alleen dagen besparen, maar ook je vakantiegevoel verlengen. Controleer natuurlijk wel altijd de mogelijkheden en afspraken die gelden bij jouw werkgever.

Dan wordt het nu tijd die vrije dagen vast door te geven, je zult niet de enige zijn die deze ‘truc’ maar al te graag inzet. Vakantie 2024, here I come!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a