Granada

Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de taifa Granada en het koninkrijk Granada. Nu staan de provincie en de stad voornamelijk bekend om de olijfbouw en natuurlijk het Alhambra, een Moors paleis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Hetzelfde geldt voor het Albaicín en de Generalife. De kathedraal van Granada met de grafkapel van het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië) behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De culturele rijkdom van de stad, met invloeden van de Moren, Joden en katholieken maakt Granada een van de belangrijkste culturele centra van Spanje.

De “Universidad de Granada”, opgericht in 1531, is een van de meest prestigieuze van het land, en heeft onder andere gezorgd voor het imago van Granada als studentenstad.

De beschermheilige van de stad is San Cecilio, en de bijbehorende feestdag valt elk jaar op 1 februari. De wijk Albaicín en de Sacromonte zijn bekend om de (zigeuner)flamenco: veel groten uit deze wereld kwamen hiervandaan of begonnen hier hun carrière.

De mooiste vakantiehuizen in Granada
La Taha is de specialist voor vakantiewoningen in Granada. We selecteren de huizen allemaal zelf. Voor u zoeken we de vakantiehuizen uit met de beste ligging, goede kwaliteit en veel sfeer. Op onze website vindt u uitgebreide beschrijvingen van onze villa’s met alle informatie die u nodig heeft en goede foto’s. Bij La Taha weet u wat u huurt!

Van eenvoudig appartement tot villa met zwembad
Bij ons kunt u kiezen voor een eenvoudig appartement tot een luxe villa met zwembad en alles wat er tussenin zit. Via La Taha komt u terecht in het echte Spanje, weg van het massatoerisme. Veel van onze vakantiehuizen liggen in of vlakbij indrukwekkende natuurgebieden. Vanuit uw vakantiehuis kunt u ook altijd een van de grotere steden bezoeken. Steden als Granada, Malaga of Cordoba goed te bereiken voor een dagtocht met de auto. In de authentieke dorpen kunt u meegenieten van het dorpsleven. Neem een tapa op het dorpsplein en geniet van het relaxte leven.

Advies over appartement, vakantiehuis of villa
Wilt u liever persoonlijk advies over welk appartement, villa of vakantiehuis is het beste geschikt is voor uw vakantie? Alle accommodaties zijn door ons persoonlijk uitgezocht en beoordeeld. Bel ons gerust op +31 (0)85 043 8850 of neem contact met ons op via e-mail.

Plaats

Montefrio

Montefrio was een van de eerste civilisaties op het Iberisch Schiereiland. Omstreeks...

Bekijk de vakantiehuizen

Onze vakantiehuizen in Granada

Villa Arrendajos

    Spanje > Andalusië > Granada > Montefrio
  • Middenin de natuur
  • Op 50 km. van het Alhambra
  • Volledig privé

6 personen

Vanaf € 1727.00 p/w

Meer info