Montefrio

Montefrio was een van de eerste civilisaties op het Iberisch Schiereiland. Omstreeks het jaar 4500 v.Chr. ontstonden de eerste nederzettingen rond deze plaats. Nu nog zijn daar resten van te vinden, vooral in de zone van de Peña de los Gitanos, op de weg naar Íllora.

De nederzettingen bleven bestaan ondanks de afgelegen ligging van Montefrio, dat omringd wordt door verschillende bergketens. Dat was te danken aan de florerende landbouw met onder andere olijfbomen en veeteelt.

In de Romeinse tijd groeide Montefrio. Verscheidene generaals (zoals Cayo Sempronio en Cayo Flaminio) gebruikten het dorp als strategische enclave om hun kampen op te slaan. Ook na de Romeinse tijd groeide Montefrio door. Onder leiding van de Visigoten werden enkele grotere gebouwen aangelegd, die ook vandaag de dag nog bestaan.

Vakantiehuizen, villa’s en appartementen
Vakantiewoning huren in Iznajar? Bekijk ons aanbod van huizen, villa’s en appartementen.

Wilt u liever persoonlijk advies over welk vakantiehuis het beste geschikt is voor uw vakantie? Alle vakantiehuizen zijn door ons persoonlijk beoordeeld. Bel ons gerust op +31-(0)85-043 88 50 of neem contact met ons op via e-mail.

Onze vakantiehuizen in Montefrio

Villa Arrendajos

    Spanje > Andalusië > Granada > Montefrio
  • Middenin de natuur
  • Op 50 km. van het Alhambra
  • Volledig privé

6 personen

Vanaf € 1727.00 p/w

Meer info