5 redenen om naar Spanje op vakantie te gaan

5 redenen waarom naar Spanje op vakantie gaan een goed idee is, volgens Naomi van La Taha.

  1. De Spaanse keuken

Tapas en paella, maar ook churros en sardientjes zijn van die typische Spaanse gerechten en hapjes die iedereen wel kent. De Mediterrane keuken bestaat veelal uit vlees en vis, en weinig groente. De dinerborden zijn over het algemeen eenvoudig opgemaakt, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de Spaanse keuken. Vers is in Spanje ècht vers. “Vanochtend gevangen, vanavond op je bord” komt hier nog gewoon voor, zeker aan de kust.

Onze favoriet: hele dorade uit de oven of van het spit. Een salade van het huis ernaast en u heeft een heerlijke, gezonde maaltijd.

  1. Flamenco

Flamenco is een onlosmakelijk onderdeel van de Spaanse cultuur. De passievolle dans en muziek heeft een enorm meeslepend effect. Aangezien het Spaanse publiek minstens zo gepassioneerd is als de mensen die de flamenco vertolken, is het bijwonen van een show een ervaring om nooit te vergeten. Als u de kans heeft een optreden mee te maken tijdens uw vakantie in Spanje, moet u dat zeker niet overslaan.

Onze favoriet: zonder twijfel de zeer getalenteerde flamencodanseres Maria Juncal. Zij doet ook regelmatig de Nederlandse theaters aan.

  1. Wijn

Spanje is een van de grootste wijnproducenten ter wereld, het aanbod is dan ook heel divers. We kennen allemaal de rode wijnen uit Rioja, en de sherry uit Jerez, maar witte wijnen zijn veel minder bekend. Wij raden u aan een keer een fles uit de wijnregio Riaz Baixes te bestellen bij uw diner.

Onze favoriet: Terras Gauda 2022 (70% Albariño, 23% Caiño blanco, 7% Loureiro)

  1. Festivals en feesten

Spanjaarden zijn gek op feestjes. Elke stad en dorp heeft haar eigen feria’s en fiësta’s en die worden zonder uitzondering groots gevierd.

Onze favoriet: Feria de Abril in Sevilla. De Aprilfeesten worden gezien als de beroemdste en uitbundigste feesten van Andalusië. Meestal worden deze feesten twee weken na Semana Santa gehouden, niet per se in april dus. In 2019 is zelfs het Nederlandse koningsgezin afgereisd naar Zuid-Spanje om de beroemde feesten mee te vieren.

  1. Kunst en kunstgeschiedenis

Spanje heeft een rijke kunstgeschiedenis, met vele wereldberoemde kunstenaars zoals Salvador Dalí, Pablo Picasso, Joan Miró, Francisco Goya en Diego Velázquez. Er zijn vele musea in Spanje waar bezoekers kunnen genieten van kunst van bovengenoemde meesters.

Onze favoriet: Museo Pablo Picasso in Malaga

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer