AMANDELBLOESEM

Veel te vroeg, maar op veel plaatsen in Spanje staat de amandelbloesem al volop in bloei. Normaliter begint de amandelboom medio februari te bloeien. Het milde weer in de decembermaand heeft er echter op veel plaatsen voor gezorgd dat het bloesemproces al is ingezet.

Spanje is in totaal zo’n 660.000 hectare aan amandelbomen rijk. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien Spanje de derde grootste amandelproducent ter wereld is achter de Verenigde Staten en Australië. Het is dus ook niet zo raar dat de amandel een van de favoriete snacks is van Spanjaarden. In veel winkelstraten in het land zijn in de oogstmaanden veel amandelverkopers te vinden. De geroosterde variant met veel zout wordt in een tuutzakje verkocht. Pas op als u een zakje wilt aanschaffen want de noot wordt duur betaald!

Voordat een amandelboom tot bloei komt heeft deze zo’n 600 uur aan temperaturen hoger dan 7 graden nodig. Daarnaast bloeien niet alle types amandelbomen op hetzelfde moment. Misschien is het voor de natuur niet zulk goed nieuws dat de amandelbloesem (opnieuw) eerder is begonnen – waarschijnlijk is klimaatverandering de boosdoener – maar voor natuurliefhebbers, wandelaars en amateurfotografen is het wel goed nieuws, want dit zijn de weken dat men door Spanje kan rijden of lopen om te genieten van de jaarlijkse roze-witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen valt. Een prachtig schouwspel.

De foto bij dit artikel is genomen door Miguel Angel Ciudad nabij Barcelona.

Wellicht ook interessant voor u

DAG van de NATIONALE PARKEN

Het is vandaag, 24 mei, de Europese dag van de Nationale Parken. Spanje telt er maar...

Lees meer

TRANSAVIA en de GEANNULEERDE VLUCHTEN

Er is in de media veel aandacht voor de annuleringen van vluchten die Transavia helaas...

Lees meer

Recept Ensaladilla Rusa

Recept Ensaladilla Rusa; de bekendste Spaanse tapa. Verrassend simpel om thuis...

Lees meer