BAÑOS DEL CARMEN; een must-see in Málaga

De Baños del Carmen is een iconisch strand en openbaar bad in Málaga. Het complex werd gebouwd in 1918 en is een van de weinige overgebleven voorbeelden van een openbaar zeebad uit die tijd. Dit complex is nu door de regionale overheid van Andalusië uitgeroepen tot ‘Bien de Interés Cultural’ oftewel cultureel erfgoed.

De Baños del Carmen Spa opende haar deuren op 16 juli 1918. Het was voor die tijd een innovatief project omdat het, in tegenstelling tot andere openbare baden, zich in open zee bevond en blootgesteld was aan de zon. Dit in navolging van andere badplaatsen zoals Santander en San Sebastián.

Het succes was onmiddellijk groot en het project groeide met een pier, een restaurant, een scherm waarop vanaf het strand films bekeken konden worden, en een tennisbaan waar het eerste toernooi van deze sport in Málaga werd gehouden.

In 1922 werd hier het eerste voetbalveld in Málaga ingehuldigd, evenals een dansvloer van ruim 2.000 vierkante meter. Er werden feesten, festivals, regatta’s en allerlei soorten concerten gehouden, en in de tuinen was van alles te vinden, van een aquarium tot een fontein waaruit geen water maar wijn stroomde.

In de jaren vijftig organiseerde El Balneario paardensportevenementen zoals de XI Nationale Paardensportcompetitie die in 1955 werd gehouden.

Na decennia van verval, wilde El Balneario zijn vroegere pracht herstellen en weer worden wat het altijd is geweest. Een plek voor mensen die van zon, zee en de bourgondische levensstijl houden. En dat is gelukt!

Een bezoek aan dit bijzondere complex is zeer de moeite waard voor iedereen die Málaga bezoekt. Het ligt vlak bij het centrum en is zowel lopend, met de bus of auto goed bereikbaar. De promenade langs de kust is ideaal om te wandelen of fietsen. Of huur een elektrische step en cruise langs de boulevard.

Met andere woorden, Baños del Carmen is een must-see.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer