BARCELONA: excentrieke bouwwerken en strand

De Olympische Spelen in 1992 gaven de bekendheid van Barcelona een boost. Al vier jaar eerder kwam de stad in het wereldnieuws doordat rockzanger Freddie Mercury en operazangeres Montserrat Caballé samen een internationale hit scoorden met het nummer ‘Barcelona’. Maar ook zonder deze promoties is het een stad die met recht goed op de kaart staat. Heeft u dus een vakantiehuis in Catalonië in de buurt van Barcelona geboekt? Trek dan zeker een dag uit voor een bezoek aan deze levendige kustplaats.

Voor de kunst- en cultuurliefhebber

Barcelona heeft een aantal van de meest bijzondere gebouwen van de wereld. Ook degenen die niks om architectuur geven, zijn vast gefascineerd door de bijzondere vormen en kleuren van de bouwwerken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Van de imposante en grillige Sagrada Familia tot en met het kleurrijke en fantasierijke Park Guëll: het zijn ware kunstobjecten. Nog meer kunst vindt u in allerlei boeiende musea. In totaal heeft u de keuze uit meer dan vijftig verschillende exemplaren. Ontdek bijvoorbeeld de kunstwerken van een andere Spaanse grootheid Pablo Picasso in het Museu Picasso Barcelona. Ook kunt van alles over de zeevaartgeschiedenis leren in het Museu Maritim de Barcelona.

Winkelen en uitgaan

Barcelona staat bekend als een modestad en biedt een waar shopparadijs. Een van de bekendste winkelstraten is de La Rambla. Dit is een wandelboulevard van 1200 meter lang die van de haven naar de Plaça de Catalunya loopt. Behalve allerlei soorten winkels zijn hier ook veel straatartiesten die het shoppen een extra vrolijk accent geven. Wie liever de chique zaken opzoekt, kan naar de duurste winkelstraat van Barcelona de Passeig de Gràcia. Verder biedt de stad tal van zijstraatjes waar u bijzondere boetiekjes en winkeltjes kunt ontdekken. Tijdens het winkelen vindt u ook genoeg mogelijkheden om een terrasje te pakken of te lunchen. ’s Avonds begint het nachtleven van Barcelona met zijn vele bars en clubs.

Kies uw favoriete strand

In en om Barcelona zijn er diverse stranden die samen ruim 4,5 kilometer lang zijn. Vanuit het centrum van de stad loopt u bijvoorbeeld zo naar het gezellige Playa de la Barceloneta. Zoekt u liever meer de rust op? Probeer dan het langste strand van de stad: San Sebastiá.

Combineer rustig Spanje met levendig Barcelona

In de directe omgeving vindt u ongerepte natuur en authentieke dorpen. Bent u een liefhebber van rust, maar wilt u toch kennismaken met de bekende stad? Neem dan één van de vakantiehuizen in Catalonië die niet al te ver rijden van de Spaanse kuststad liggen. Zo combineert u eenvoudig het rustige Spaanse binnenland met de hoogtepunten van Barcelona!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a