CÁDIZ: bruisende havenstad

De meeste Taha huizen bevinden zich in of nabij een natuurgebied en er blijft, tijdens een bezoek aan Andalusië, zelden genoeg tijd over om een stad te bezoeken. Toen ik Juan en Rossa bezocht in hun huis in de Costa de la Luz kreeg ik van hen de opdracht om naar Cádiz te gaan. Het liefste zouden ze me zelf de stad laten zien maar dat doen ze de volgende keer. Maar ook zonder ware Cádiz-kenners als gids heb ik de stad toch een beetje leren kennen en ik ben hen zeer dankbaar voor de goede tip!

Algemeen

Cádiz is een havenstad in het westen van Andalusië en wordt omringd door water. Neem zeker de tijd voor een bezoek om de sfeer van de stad te proeven. Vanwege de gelijkenis met Havana wordt de stad ook wel ‘klein Havana’ genoemd.

Centrum

De stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte heeft brede straten en moderne gebouwen. Oud en nieuw worden gescheiden door de stadsmuur en het monument Puerta de Tierra. El Pópulo is de oudste wijk van Cádiz en doe net als wij door slenterend van plein naar plein te wandelen. Elk plein heeft weer een andere sfeer en overal is het levendig . Als je allerlei bloemstalletjes ziet dan weet je dat je aangekomen bent op het ‘Plaza de las Flores’.  Het oudste plein van Cádiz is het plein met enkele standbeelden en een museum; Plaza de la Mina. Dat Cádiz lang geleden een rijke stad was is duidelijk te zien aan de mooie oude gebouwen en kathedralen. Op het hoogste punt van de stad staat de Torre Tavira. Hopelijk heb je nog energie over om de toren te beklimmen want vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Eten in Cádiz

In de Mercado de Abastos valt er van alles te proeven: tapas, verse vis en andere heerlijkheden. In de oude wijk Barrio de la Vina vind je lekkere en goedkope visschotels. Deze wijk grenst aan de Playa de la Caleta dus na het eten kun je heerlijk uitbuiken aan zee. Meer eettips, klik hier.

Relaxen

Aan de rand van de oude stad is het sfeervolle Playa de la Caleta. Het strand ligt aan de wandelpromenade en het kijkt uit op twee historische forten en de oude haven. Fans van James Bond weten dat hier de opnames hebben plaatsgevonden voor ‘Die another day’.

Even bijkomen van de drukte van de stad kan ook in het mooie Genoves park, niet ver van Playa de la Caleta. Hier zie je veel Spanjaarden de koelte opzoeken tussen de oude bomen.

Wellicht ook interessant voor u

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer

LA TAHA en het KLIMAAT

De temperaturen stijgen, er valt te weinig regen, en als het regent kan de grond...

Lees meer