CAMINITO DEL REY; voor waaghalzen en natuurliefhebbers

Het spectaculaire El Caminito del Rey, het Koningspad dat zich vastklampt aan de rotswand boven een diepe kloof. De wandeling die het landschap van dit prachtige deel van Andalusië belichaamt is niet voor angsthazen! Hangend aan de kant van een 100 meter diepe kloof is dit ongetwijfeld een van de meest adembenemende wandelroutes in Zuid-Spanje.

El Caminito del Rey, ‘Koningspad’ dankt zijn naam aan het feit dat de geschiedenis zegt dat koning Alfonso XIII in 1921 deze route boven de Desfiladero de los Gaitanes of ‘Giant’s Gorge’ liep toen hij de stuwmeren (meren bij El Chorro) opende. Tegenwoordig is de Caminito del Rey open voor het publiek en een van de populairste wandelroutes van Andalusië. Wij snappen wel waarom!

De hele route is een lineaire wandeling van 7 kilometer (tussen Sillion del Rey in het noorden en het treinstation El Chorro in het zuiden) die spectaculaire kloven en ravijnen omvat. Er rijdt een pendelbus tussen de in- en uitgang en een bezoekers-/ticketcentrum, dus u kunt altijd weer eenvoudig terug naar uw auto.

Het bewandelen van dit pad is onder toeristen een van de favoriete dingen om te doen. De wandeling is niet zwaar en voor het grootste deel redelijk vlak. De brede promenade betekent dat, hoewel hij hoog is en op sommige plaatsen aan de rotswand vastzit, de wandeling niet al te angstaanjagend aanvoelt. U kunt zich voorstellen dat de organisatie probeert drukte op de route te vermijden. Vandaar ook dat er voor het maken van de wandeling het beste vooraf entreebewijzen gereserveerd worden.

Kaartjes voor Caminito del Rey

Op de website van de vernieuwde caminito schaft u eenvoudig kaartjes aan. De dagen dat de wandeling open is voor het publiek worden onderverdeeld in verschillende starttijden. Dit om te voorkomen dat het  te druk wordt op het pad. Reserveren kan over het algemeen een paar maanden van te voren. Op het moment van schrijven is de kalender bijvoorbeeld slechts open t/m maart 2023. Voor vakantiewoning vlakbij de Caminito del Rey, klik hier.

Belangrijk: koop uw kaartjes op de officiële website van de El Caminito del Rey

Wellicht ook interessant voor u

DAG van de NATIONALE PARKEN

Het is vandaag, 24 mei, de Europese dag van de Nationale Parken. Spanje telt er maar...

Lees meer

TRANSAVIA en de GEANNULEERDE VLUCHTEN

Er is in de media veel aandacht voor de annuleringen van vluchten die Transavia helaas...

Lees meer

Recept Ensaladilla Rusa

Recept Ensaladilla Rusa; de bekendste Spaanse tapa. Verrassend simpel om thuis...

Lees meer