COSTA TROPICAL: een tropische verrassing in Spanje

Costa Tropical klinkt als een exotische bestemming. Maar deze kuststreek vinden we gewoon in Europa, namelijk in Spanje! Zoals de naam al doet vermoeden: in de Costa Tropical heerst een heerlijk klimaat.

Zon en tropische vruchten

De Costa Tropical is een kustlijn in de provincie Granada van ongeveer honderd kilometer lang. Het begin ligt in de plaats La Herradura en het eindpunt is in La Rábita. De naam is afgeleid van het zachte klimaat en de vele tropische vruchten die hier groeien. De imposante bergketens van de Sierra Nevada beschutten het gebied namelijk tegen koele luchtstromen. Bovendien schijnt in de Costa Tropical de zon 320 dagen per jaar.

Costa Tropical: zonnig en authentiek

Naast de fruitteelt is toerisme een belangrijke inkomstenbron voor deze streek. De fascinerende kustlijn, boeiende bezienswaardigheden, historische stadjes en een schitterende natuur maken de Costa Tropical een veelzijdige vakantiebestemming. Daarbij is deze Spaanse streek nog niet ontdekt door het internationale massatoerisme. Hierdoor kunt u in de Costa Tropical op veel plaatsen genieten van een authentieke Spaanse sfeer.

Ontdek de diversiteit

Of u nu een vakantiehuis aan de Costa Tropical heeft geboekt of in een andere regio in de buurt. Het is de moeite waard om de plaatsen in de omgeving te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar:

  • Motril – Dit is de grootste plaats in de Costa Tropical. Hier vindt u interessante bezienswaardigheden, zoals diverse kerken. Of wandel door het Pueblos de América Park met zijn mooie fonteinen en de vele palmbomen. Verder kunt u de geschiedenis van Motril en omgeving ontdekken in het Museo de Historia de Motril. Ook biedt de Andalusische stad meerdere stranden, een haven en een royale keuze uit diverse restaurants. Maar vooral de setting maakt Motril zo speciaal. De plaats ligt namelijk aan zee met als achtergronddecor de imposante toppen van de Sierra Nevada.
  • Almuñécar – De belangrijkste badplaats van de Costa Tropical heeft toch zijn typische Andalusische sfeer weten te behouden. Wandel hier over het lange strand van San Cristóbal. Of zoek een pittoreske baai op die omgeven wordt door hoge kliffen. Een andere reden om Almuñécar te bezoeken is het rijke eeuwenoude verleden. Zo vindt u in het midden van de stad bijvoorbeeld een Romeins aquaduct.
  • Salobreña – Hier kunt u door smalle straatjes langs de typische witte huizen van Andalusië wandelen. Doordat Salobreña gedeeltelijk is gebouwd op een heuvel komt u vaak mooie uitzichten tegen als u door het stadje loopt. Voor een extra magnifiek uitkijkpunt is het Alcazaba een aanrader. Vanuit dit Moorse kasteel ziet u de Sierra Nevada liggen, maar ook de Middellandse Zee. Wilt u liever flaneren langs de boulevard? Dat kan ook in het nieuwere en lager gelegen deel van Salobreña dat grenst aan de kust.

De regio heeft nog veel meer te bieden. Zeker als u er graag opuit trekt om nog meer van Zuid-Spanje te ontdekken. De prachtige natuur van de Sierra Nevada ligt namelijk vlakbij. Maar ook een boeiende stad als Granada of de fascinerende grotten van Nerja kunt u eenvoudig bezoeken vanuit uw vakantiehuis bij de Costa Tropical!

(Foto (c) Can Stock Photo / jayfish)

Wellicht ook interessant voor u

Amsterdam Spanish Filmfestival

Bericht van de organisatoren van het Spaanse Filmfestival dat La Taha graag met u...

Lees meer

SANT JORDI, feest van boeken en rozen

Rozen, boeken en geliefden: Catalonië staat er op 23 april vol mee, of is er vol...

Lees meer

LA TAHA en het KLIMAAT

De temperaturen stijgen, er valt te weinig regen, en als het regent kan de grond...

Lees meer