De VERHUIZING

Hier leest u persoonlijke verhalen en ervaringen, geschreven door onze vaste blogger Alina. Voorheen klant van La Taha, nu zelf woonachtig in Spanje.

Deel 1 van haar verhalenreeks – geschreven in oktober 2021, de verhuizing naar Spanje.

“Let als je naar een doel reist goed op de weg. Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.” (Paulo Coelho)

De reis naar het zuiden, de verhuizing, ons plan was om deze te maken in 2,5 dag. Maar blijkbaar had het lot een ander plan… Zaterdag vertrokken uit Leiden, na 300 km gestrand met autopech vlak voor Lille. Auto gesleept naar de garage, verplichte sightseeing op zondag en maandag weer on the road.

Dinsdag passeren we de grens naar Spanje, yes! Na 200 km, door vele tunnels (!) ging het stop-alarm weer branden. Lang verhaal kort: eindigen we langs de A1 weer met pech. Weer weggesleept en naar een hotel gebracht. Nog nooit eerder (laat staan twee keer in 3 dagen) in een sleepauto gezeten.

Wat een avontuur allemaal! Is het vervelend? Ja. Balen we? Ja. Is het een ramp? Nee. Zijn we boos? Ook niet. We komen op plekken waar we anders nooit waren geweest. Zelfs nog gedanst in de hoteldisco. We ontmoeten alleen maar aardige en behulpzame mensen en leren meer dan ooit in het moment te leven. Zoals een yogaleraar onlangs tegen me zei, “Vertrouw het leven.” En dat is nu de beste oefening ooit!

Na twee dagen Briviesca, ook leuk trouwens, klein dorpje, wordt onze auto getransporteerd naar Burgos. In dit dorp kan het probleem blijkbaar niet worden opgelost. Dat wordt de 3e sleepwagen-ervaring voor deze 4-wieler. Dit keer gaan wij met een taxi, het is maar 40 km. Onze reisverzekering gaat straks heel blij zijn met ons. De bonnetjes stapelen zich op. We duimen nu maar dat de Peugeot-garage in Burgos het wel kan oplossen. Zelf hebben we het idee dat het probleem niet groot is, dat het één (waterpomp in Lille) samenhangt met twee, de verbinding dynamo/accu.

Maar goed, fingers crossed dat het morgen kan worden opgelost. Er staat ons namelijk een lang weekend in Spanje voor de deur. Met twee setjes kleding voor de oorspronkelijke reisduur van 2,5 dag in de koffer, worden we er niet charmanter op! We draaien de onderbroeken nog maar eens om. De rest van onze kleding zit namelijk in onze auto, in vacuümzakken.

Wat is Burgos een leuke stad!
Gisteravond hebben we door de straatjes geslenterd, en kwam eindelijk dat ons zo geliefde Spaanse gevoel weer naar boven. Gezellige drukte op straat, mensen genietend, buiten – met jas aan weliswaar -, van een drankje, tapas en elkaar. Dat vinden wij zo leuk aan de Spaanse cultuur; die speelt zich voornamelijk buitenshuis af. Een heel leuke bijkomstigheid: Burgos ligt op de route van Santiago de Compostela! De route loopt zelfs dwars door de stad! En aangezien deze op mijn bucketlijst staat, kan ik nu zeggen dat ik een klein stukje ervan gelopen heb.

Het is een wonderlijke trip tot nu toe, met diepte-, maar ook hoogtepunten. Uit de hoogtepunten halen we de energie om toch steeds weer met de bijkomende teleurstellingen te kunnen dealen. Oh ja, het is trouwens een feit, we hebben nu officieel een huis in Spanje! Vanmorgen hebben we de overdracht gemist maar via onze advocaat is alles geregeld. Jammer dat we er niet persoonlijk bij konden zijn. Maar het is wat het is.

Het leven geeft je niet altijd wat je wenst maar wat soms nodig is voor persoonlijke groei. Ook al vloeien daarbij soms tranen. Maar goed, vandaag gaat voor ons plan B in werking. Linksom of rechtsom gaan wij richting het zuiden, naar ons nieuwe huis in Álora.

Zelf op vakantie naar Álora? Klik hier!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a