BELEEF EEN VAKANTIE VOL VARIATIE IN COSTA DE LA LUZ

Costa de la Luz biedt uitgestrekte stranden en 3000 uren zonneschijn per jaar. De combinatie van de zon, de lichte kleur van het zand en de witte huizen heeft gezorgd voor de naam Costa de la Luz ofwel de Kust van het Licht. Deze kuststreek in de autonome Spaanse regio Andalusië biedt echter ook talrijke boeiende bezienswaardigheden. Met interessante plaatsen als Cádiz en een mooi natuurgebied als het Doñana National Park is het zeker de moeite waard om kennis te maken met Costa de la Luz. Bovendien biedt deze streek de mogelijkheid om makkelijk een uitstapje over de grens te maken.

Ontdek andere landen vanuit Costa de la Luz

Costa de la Luz ligt in het zuidwesten van Andalusië. De kuststreek begint bij de grensplaats Ayamonte en eindigt oostelijk bij Tarifa. Deze Spaanse costa ligt dus tegen Portugal aan en wordt alleen gescheiden door de Guadiana. Deze rivier kunt u eenvoudig via een brug passeren. Of vaar met de pont van Ayamonte naar de Portugese grensplaats Vila Real de Santo António. Maar u kunt tijdens een vakantie in Costa de la Luz ook nog een buitenlandse trip maken. Ga hiervoor naar Tarifa waarvandaan u bij helder weer Marokko al ziet liggen. Vanuit deze Spaanse badplaats gaat er een ferry die u in ruim een half uur naar het Afrikaanse land brengt. Bent u weer terug in Tarifa? Bezoek dan ook even Punta de Tarifa: het meest zuidelijke punt van het Europese continent.

Een kuststreek met een rijke historie

In de Costa de la Luz vindt u volop sporen uit het verleden. Ga bijvoorbeeld naar Cádiz: één van de oudste steden van Europa. Deze havenstad werd al in 1100 v.Chr. gesticht. Een van de hoogtepunten uit zijn geschiedenis beleefde Cádiz aan het einde van de 15e eeuw. Toen vertrok Christoffel Columbus voor de tweede keer naar Amerika. De handel met de Nieuwe Wereld maakt Cádiz een rijke stad. Dit kunt u nog terugzien aan de vele historische gebouwen in het oude centrum. Maar ook vindt u in Cádiz een prachtige kathedraal en een de resten van een theater uit de Romeinse tijd.

Vogels spotten in de natuur

Mooie stranden, een rijke historie en buitenlandse trips: de Costa de la Luz heeft alles voor een gevarieerde vakantie in Spanje. Bovendien biedt deze kuststreek ook mooie mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Spot bijvoorbeeld de vele soorten vogels in het Nationaal Park Doñana of die in het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate. Ook kunnen wandelaars in de natuurgebieden allerlei wandelroutes volgen. Of maak een wandeling over één van de lange zandstranden en geniet van het zonlicht!

Heeft u zin gekregen om deze mooie kuststreek te ontdekken? La Taha heeft diverse vakantiehuizen in Costa de la Luz!

(foto (c) Can Stock Photo / quintanilla)

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a