GOED DOEL 2022

In het kader geven is beter dan ontvangen, heb ik ervoor gekozen met La Taha ieder jaar een Spaans goed doel te steunen. 2022 staat in het teken van de ezelopvang in Fuente de Piedra, Refugio del Burrito.

Op de website van de Refugio del Burrito valt te lezen, “Onze missie is het bevorderen van het welzijn van ezels en muilezels in Spanje. Onze inzet is om hulp en/of een permanent toevluchtsoord te kunnen bieden aan elke ezel of muilezel die, als gevolg van verlating, ziekte, wreedheid of welke andere reden dan ook, hulp nodig heeft.

We voeren onderzoeken en campagnes uit om een einde te maken aan de wreedheid, de slechte of onnatuurlijke behandeling die deze dieren helaas nog steeds ondergaan. We maken eigenaren, dierenartsen, hoefsmeden en andere professionals of verenigingen die met deze dieren te maken hebben, bewust van de juiste manier om voor hun ezels en muilezels te zorgen. We werken aan een wereld waar ezels en muilezels vrij van lijden leven en hun bijdrage aan de mensheid volledig wordt gewaardeerd.

We onderzoeken ook gevallen van misbruik of verwaarlozing, of elke openbare aanklacht die betrekking heeft op ezels en muilezels. El Refugio del Burrito is actief betrokken bij doelen die de toepassing en verbetering van bestaande wetten met betrekking tot dierenwelzijn aanmoedigen en de bevordering van bewustmakingscampagnes en voorlichting over verantwoord eigenaarschap en deskundige zorg.”

Ikzelf kwam een tiental jaar geleden bij toeval terecht bij de opvang. Op vakantie in Andalusië, op zoek naar een manier om de dag te besteden, reden mijn man en ik richting Fuente de Piedra, een plek die vanwege het meer bekend staat als een rustplaats voor flamingo’s tijdens hun trek naar Afrika. We waren iets te laat dit jaar, de meeste waren al weer uitgevlogen. Teleurgesteld, en een foto van een enkele flamingo rijker, keerden we weer ‘huiswaarts’. Een bordje met daarop een afbeelding van een ezeltje langs de kant van de weg maakte ons nieuwsgierig, en dus sloegen we af. Aan het einde van de zandweg kwam het geluid van balkende ezels ons tegemoet, een waar feest voor een dierenvriend als ik. Na een rondleiding en meerdere keren een traantje wegpinken bij het horen, lezen, en aanschouwen van de littekens van de meest verschrikkelijke verhalen, was mijn hart voorgoed verpand aan deze opvang.

Daarom, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zal ik aan het einde van dit jaar 1% van de omzet van 2022 afdragen aan deze fantastische opvang.

Wilt u zelf de Refugio del Burrito een keer bezoeken? Kijk op de website en plan uw bezoek. Een heel leuk uitje voor jong en oud.

Veel plezier alvast, Naomi

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer