HUISEIGENAREN in de SPOTLIGHT (1)

Dit zijn Kath & Frank, de huiseigenaren van het vakantiehuis ‘Cortijo de la Fuente’. In de serie ‘Huiseigenaren in de spotlight’ stellen we je maandelijks een huiseigenaar voor die graag zijn persoonlijke verhaal met je wil delen. Lees hier het verhaal van Kath & Frank.

“Frank en ik hebben door heel Europa gereisd en zijn jaren geleden verliefd geworden op Spanje. We hadden toen een vakantiehuis in de buurt van Gaucín, maar werk, kinderen en verantwoordelijkheden namen de controle over ons leven. Het was altijd de vraag wanneer we zouden teruggaan naar Spanje, maar zodra het jongste kind volwassen was, kon ons nieuwe avontuur in 2014 voor ons tweeën beginnen. We begonnen het gebied rond Gaucín te ontdekken en ontdekten bij toeval het gebied bij Antequera. Prachtige prehistorische, Fenicische, Romeinse, Moorse, Katholieke en nu moderne Spaanse stad.”

Kath & Frank hebben veel huizen bezocht, maar toen ze eenmaal op Cortijo de la Fuente waren aangekomen, wisten ze dat dit het huis was waar ze al zo lang naar op zoek waren.

“Toen we het huis in Fuente del Conde voor het eerst zagen, werden we naar de rand van het terras geleid, met uitzicht op het Subbetica-gebergte met Iznájar op zijn rotspunt boven de vallei met zijn enorme meer; een zoetwaterreservoir.”

Kath & Frank hebben 3 jaar besteed aan het renoveren van de cortijo, die ligt tussen een lappendeken van olijfbomen en oude eiken, waar adelaars, azuurblauwe eksters en hoppen de lucht accentueren.

“De spanning van dit nieuwe leven heeft ons hernieuwde energie gegeven, dit voedt denk ik ook de heropleving van mijn behoefte om mijn indrukken van Andalusië te schilderen, te creëren en vast te leggen. Dit is het moment voor ons beiden om ons onder te dompelen in de contrasterende werelden van Europa, om te genieten van de complexiteit, de eigenaardigheden en de contrasten tussen Engeland en Iznájar, España.”

Kath & Frank hebben veel werk aan het huis gedaan. Ze hebben buitenlounges gecreëerd, het buitenterras wordt gebruikt voor tafeltennis, yoga of zonnebaden en een overdekte buitenruimte in de schaduw om te eten en te ontspannen in de zomer. Het huis is omgeven door de meest geurige en kleurrijke lavendel en rozemarijn. Een prachtig paradijs.

“Cortijo de la Fuente heeft de meest adembenemende uitzichten over het glooiende landschap en de bergen. We zijn een klein eindje rijden van Granada en Cordoba, waar u onze persoonlijke favoriete attracties kunt bezoeken: het Alhambra en de Mesquita.”

Wilt u met uw gezin of een groep vrienden logeren in Cortijo de la Fuente? Cortijo de la Fuente is exclusief te boeken bij La Taha.

Wellicht ook interessant voor u

Onze favoriete KATHEDRALEN van SPANJE

Kathedralen, Spanje staat er vol mee. We vertellen u graag welke van degene die wij...

Lees meer

MILIEUSTICKER voor VOERTUIGEN

Sinds 1 januari zijn er in grote Spaanse steden lage-emissiezones (Zonas de Bajas...

Lees meer

6 JANUARI; de dag van Melchior, Caspar en Balthazar

Op 6 januari vieren Spaanse kinderen Los Reyes Magos, de dag waarop alle kinderen...

Lees meer