HUISEIGENAAR in de SPOTLIGHT (1)

Dit zijn Marjan en René, zij wonen sinds 2021 in Spanje. In Nederland werkte Marjan in de horeca en bij Transavia. René is werkzaam in de logistiek bij een transportbedrijf op de IT-afdeling. Nu zijn ze de trotse huiseigenaar van Finca Tranquilidad in Iznájar, Andalusië.

“Waarom Spanje, vraag je je misschien af. Nou, waarom niet? Soms heb je 100 redenen om iets niet te doen, en is er maar 1 nodig om iets juist wel te doen. Die ene reden zijn er in ons geval een aantal. In Nederland hadden we het prima voor elkaar; een fijn huis in een leuke stad (Gouda) en ook ons werkbare leven was uitstekend te noemen.”

En toen kwam Corona…. René kon prima vanuit huis werken, maar in de luchtvaart werd het een stuk lastiger. Met een prettige vertrekregeling heeft Marjan haar baan bij Transavia opgegeven.

“We zijn niet uit Nederland weggegaan omdat we het daar niet meer naar onze zin hadden. Maar we zijn uit Nederland weggegaan omdat we dachten dat de kwaliteit van ons leven in Spanje beter zou zijn, en tot dusver klopt dat. We houden van de rust en de natuur, en voornamelijk het vaker buiten zijn. Nieuwe dingen ontdekken en genieten van de omgeving, en natuurlijk ook het huis waarin we nu wonen. De mensen die we hier hebben leren kennen, zijn echte vrienden geworden.

Campo life

Na aankomst in Spanje hebben we eerst ongeveer anderhalf jaar een woning op het platteland, oftewel “de campo”, gehuurd. We wilden ervaren hoe het is om in de campo te leven en ontdekken of het plaatsje Iznájar en de omgeving ons zouden bevallen. We vinden het een leuk dorp, en de inwoners zijn enorm vriendelijk. Het werd tijd om op zoek te gaan naar iets van onszelf.

Na een zoektocht die ongeveer een half jaar duurde, liet de makelaar ons Finca Tranquilidad zien. Een Finca met daarop 3 huizen, een paar schuurtjes, een zwembad en nog een stuk grond. Verwaarloosd en vies want het stond al geruime tijd leeg. Maar we zagen ook de potentie die het voor ons had; de stilte, olijfbomen zover je kunt kijken, het continue geluid van kwetterende vogels èn de mogelijkheid tot verhuur van vakantiewoningen. Dit was precies wat we zochten! Twee weken hebben we erover nagedacht en toen de knoop doorgehakt. “Er staat ons heel veel werk te wachten, maar we gaan ervoor!”

Beter een goede buur…

Met de onmisbare hulp van onze buurman zijn we begonnen met slopen, opbouwen, stuken, heel veel ‘blanca’ verven, en uiteindelijk het inrichten van het verhuurhuis. Ook de omliggende schuurtjes werden aangepakt. Er zijn plantenbakken gemaakt, rioleringen aangelegd en vernieuwd. Onze gasten zijn lyrisch over de heerlijke matrassen op de gloednieuwe bedden en de gezellige binnen- en buitenruimtes. Het fijne zwembad heeft al voor heel wat waterpret en relaxmomentjes gezorgd, en zal, in de nabije toekomst, nog mooier worden gemaakt. Het werk van een Spaanse huiseigenaar houdt nooit op 😉

We respecteren de privacy van onze gasten te allen tijde en onze gasten waarderen dat. Het ‘rommelen’ over het terrein, het zwembad schoonhouden, de plantjes verzorgen, bedden verschonen of boodschapjes doen, lekker ergens een drankje drinken op een terrasje met een tapa erbij; het leven hier in Spanje op ònze Finca Tranquilidad, is een leven dat ons past.”

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer