HUISEIGENAREN in de SPOTLIGHT (2)

In onze serie huiseigenaren in de spotlight: dit is Hetty, de spontane en inspirerende eigenaresse van de romantische vakantiewoning Finca la Guita. In de serie ‘huiseigenaren in de spotlight’ willen wij iedere maand een nieuwe huiseigenaar introduceren aan jullie, en hun persoonlijke verhaal met jullie delen. Lees hier het verhaal van Hetty van Finca la Guita!

“Begin 2000 kochten mijn man Arend en ik onze nieuwe Italiaanse droombank voor onze woning in Amsterdam. 10 jaar later was het wel eens tijd om de bekleding te vervangen, dus klopten we aan bij de maker. We moesten snel zijn, want hij zou verhuizen naar Andalusië binnen enkele weken om een B&B te beginnen. Nieuwsgierig zoals ik ben zaten mijn man en ik al vrijwel direct foto’s te bekijken van deze B&B, en hebben meteen geboekt. Toen bleek dat we de eerste gasten zouden zijn en zelfs deel zouden uitmaken van het programma ‘Ik Vertrek’, hoe bizar is dat?”

De echte Francofielen kwamen daags erna terecht in het witte stadje Nerja.

“Wij zijn gewend om altijd naar leuke huizen te kijken als ze te koop staan, dit doen wij in Frankrijk ook altijd. Wij waren verbaasd over het prachtige aanbod; zoveel land voor die prijs, het kon bijna niet waar zijn! We hebben er heel veel gezien, maar ons hart begon pas echt te kloppen toen wij bij dit huis aankwamen. ‘Yes, dit is het’, zeiden we tegen elkaar: het heimelijke verlangen naar een romantisch huis met een groot terras in de Provence met oleanders en bougainville, te midden van wijngaarden en fruit- en olijfbomen, èn het weidse uitzicht en een schitterend klimaat vielen hier samen.”

Finca la Guita was vroeger een boerderij; de drinkbakken in het huis zijn daar vandaag de dag nog steeds getuige van. In de woning staan foto’s van het huis van 150 jaar geleden. In 2000 hebben de toenmalige eigenaren een zwembad en een nieuw appartement-gedeelte er bij gebouwd. Vanwege werk en familie zijn Hetty en Arend nog veel in Nederland, en zo hebben zij hun prachtige woning beschikbaar gesteld voor mensen die, net als hen, willen genieten van deze prachtige omgeving.”

Ben jij geïnspireerd geraakt en kun je niet wachten om deze woning met eigen ogen te zien? Klink dan nu op deze link, en boek je verblijf bij Finca la Guita direct!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer