HUISEIGENAREN in de SPOTLIGHT (3)

In onze serie huiseigenaren in de spotlight: dit is Ina, inspirerende eigenaresse van de vakantiewoning Casa Tortosa. Ina is een van 2 hartsvriendinnen die besloten samen een droom te laten uitkomen; een zelfvoorzienend vakantiehuis in de natuur van Spanje. We laten haar graag zelf aan het woord, ze is tenslotte schrijver.

“Wakker worden met het geluid van de cicaden en de wind in de olijf- en dennenbomen. Lange, langzame ochtenden met koffie en de kranten op het schaduwrijke terras onder de kromme pergola. Iedere dag een nieuwe lading zoete vijgen plukken voor in de yoghurt of een taart.

Naar een markt, wijnhuis, spa, strand, bergrivier, lunch op een terras, wat ons maar behaagt. Of alleen een boodschapje doen. Om 6 uur ‘s ochtends in de schemering de berg af rijden, uitwijken voor vossen, een hert en konijntjes. Onderaan de berg de eerste trein nemen voor een paar dagen stadse en culinaire pleziertjes in Valencia.

Dagjes klussen en regelen om het huis nóg fijner te maken. Oude vrienden zien en nieuwe besties maken die net als wij de zomer – of hun hele leven – in hun casa de campo doorbrengen. Kiezen uit een overvloed aan feestjes en festivals en dj’s, op monumentale locaties, in de kroeg in Tortosa of op het strand van Playa de Eucaliptus. Para tapear, voor een tinto de verano, om naar een concert te luisteren of om op blote voeten in het zand te dansen.

Het is een beetje heerlijke routine en herkenning én er is iedere dag nog iets nieuws te ontdekken. Wanneer je ons huis boekt, komt er een kaart mee waar alle pleziertjes en favoriete plekken zijn gepind. Inmiddels doen we dat samen met onze nieuwste buren, dus je krijgt de meest recente informatie en ervaringen. Leuk hè?!”

Bent u geïnspireerd geraakt, en kunt u niet wachten om bij Ina te verblijven? Boek hier direct uw verblijf bij in Casa Tortosa!

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer