BEZOEK klooster MONTSERRAT niet langer GRATIS

Het klooster van Montserrat (Barcelona) heeft op dinsdag aangekondigd dat vanaf woensdag 3 mei (2023) bezoekers een toeristisch ticket moeten kopen om toegang te krijgen tot het Heiligdom van Santa Maria de Montserrat bestaande uit het atrium, de basiliek en het Heiligdom van de Maagd (waar de zwarte Madonna te zien is).

De introductie van entreeheffing is oa. bedoeld om het bezoek te verbeteren. Ook wil men de gebedsomgeving behouden en de heffing zal bijdragen aan het onderhoud van het complex.

Toeristen hebben verschillende opties om toegang te krijgen tot het heiligdom. Ze kunnen een ticket kopen voor de basiliek (6 euro) en, indien gewenst, ook het heiligdom van de Maagd (8 euro). Welke de ‘Canto de la Salve’ en de ‘Virolai’ door de Escolania (8 euro) omvat. Bovendien is er een volledige rondleiding beschikbaar die in alle gevallen een audiogids omvat (18 tot 23 euro). Entreetickets kunnen hier gekocht worden.

Voor inwoners van Catalonië en de rest van Spanje, evenals voor gasten die verblijven in Montserrat, blijft het bijwonen van liturgische evenementen in het heiligdom gratis.

De opbrengsten van de tickets zullen worden gebruikt om de onderhoudskosten van het Montserrat-gebied te dekken. En om bij te dragen aan verschillende sociale projecten die door het klooster worden ondersteund, aldus het klooster.

Ondanks het feit dat er nu betaald moet worden om het complex te bezoeken, raden wij u van harte aan het klooster aan te doen tijdens uw verblijf in Catalonië. Het is een sprookjesachtig gebeuren in een prachtige omgeving; Hogwarts is er niets bij.

De dichtstbijzijnde vakantiewoning van La Taha is Finca la Bodega, op een in werkzijnde wijngaarde. U verblijft hier sowieso in een bijzonder wijngebied. Onder andere de bodega’s van Freixenet en Cordoniu zijn gevestigd in deze regio. Ook zijn er heel veel kleinere, al dan niet biologische wijnhuizen te bezoeken landinwaarts van Barcelona.

Wellicht ook interessant voor u

DAG van de NATIONALE PARKEN

Het is vandaag, 24 mei, de Europese dag van de Nationale Parken. Spanje telt er maar...

Lees meer

TRANSAVIA en de GEANNULEERDE VLUCHTEN

Er is in de media veel aandacht voor de annuleringen van vluchten die Transavia helaas...

Lees meer

Recept Ensaladilla Rusa

Recept Ensaladilla Rusa; de bekendste Spaanse tapa. Verrassend simpel om thuis...

Lees meer