LA PASARELA DE RELLEU; een duizelingwekkende route

La Pasarela de Relleu omvat onder andere een voetgangersbrug over de dam. De wandelroute die bestaat uit houten planken die vrijdragend over de muur van de kloof hangen. De totale wandeling heeft een afstand van ongeveer 850 meter (heen en terug) vanaf de houten ontvangstcabine. Het hele complex trotseert de leegte vanaf maximaal 60 meter hoogte totdat deze geleidelijk slechts 20 meter van de rivierbedding nadert. gek genoeg is het op 20 meter hoogte spannender dan vanaf 60 meter. Voor de echte waaghalzen is er sinds kort ook een uitkijkpunt met een glazen vloer; deze hebben wij overgeslagen!

Grote historische waarde

Ontdek het Relleu-stuwmeer, een constructie uit de 17e eeuw in een prachtige omgeving die tot nu toe weinig door bezoekers werd gevonden. De attractie omvat een kalkoven, beekjes, irrigatiesloten en zelfs oude irrigatievijvers.

Halverwege de route bevindt zich de loopbrug. Deze is alleen te voet bereikbaar. La Pasarela de Relleu is een van de best bewaarde schatten van de stad, een unieke constructie gelegen in een prachtige, natuurlijke omgeving van grote schoonheid, en van ecologische waarde is het 17e-eeuwse stuwmeer. Een deel van de route volgt een oud ruiterpad dat uit de vergetelheid is hersteld: de Camí de les Ripalmes of Camí del Fasamais. Deze pasarela is het antwoord van Alicante op de Caminito del Rey in Malaga.

Openingstijden

De openings- en sluitingstijden van de loopbrug zijn als volgt: van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (laatste entree om 16.30 uur). Deze tijden kunnen enigszins afwijken afhankelijk van de tijd van het jaar en/of feestdagen. Er worden per tijdsslot slechts 20 personen toegelaten. Het is dus nooit te druk, en vooraf reserveren is een must. Vergeet geen fles water mee te nemen voor onderweg, vooral in de zomer kan het hier heel warm worden. Oh, en deze wandeltocht is niet voor mensen met hoogtevrees.

In de buurt logeren, kom naar Finca Orxeta; heerlijk thuiskomen na een spannende wandeling.

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a