POLLENSA; voor ieder wat wils

Oude stad, boulevard, strand, haven, cultuur en prachtige baaien, Pollensa heeft het allemaal.

De bruisende haven van Puerto Pollensa heeft een lange boulevard met een prachtig uitzicht op de baai van Pollensa en Cap Formentor. Winkels, boetieks en talloze restaurants voor alle smaken en budgetten. Het lange zandstrand heeft meerdere strandbars, zoetwaterdouches en verhuur van ligstoelen. Aangezien het strand geleidelijk afloopt in zee, is dit strand uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken.

De mooie binnenstad van Pollensa ligt op ongeveer 4,5 km afstand van de zee. De oude stad heeft een uitgestrekt voetgangersgebied met traditionele winkels, boetiekjes, restaurants en cafés.

Op zondag vindt er een populaire markt plaats in de smalle straatjes en doordeweeks kun je het leven van alledag aan je voorbij zien trekken vanuit een van de cafés op het centrale Plaza Mayor. Het gebied rond Pollensa met zijn uitdagende bergroutes is heel populair bij wandelaars, fietsers en motorrijders.

Tips van La Taha

De Pine Walk, een heerlijk pad om over te slenteren. Het voetpad komt uit op een beschut deel van de grotere Baai van Pollensa. Het is de meest populaire wandeling van de stad, welke loopt langs de kustlijn, tussen de jachthaven en het militaire complex aan de noordzijde van de stad.

U vindt langs de route onder andere een bronzen buste van de bekende kunstenaar Hermenegildo Anglada Camarasa. Hij woonde de laatste jaren van zijn leven in Puerto Pollensa en deed er veel inspiratie op voor zijn werk. Zijn schilderkunst wordt veel vergeleken met die van Gustav Klim. Wellicht kent u zijn portret van Sonia de Klamery, de aristocratische femme fatale.

Naast werk van Hermen Anglada Camarasa, vindt u ook schilderijen van andere schilders uit zijn tijd in het Museum Pollensa. Onder andere stadgenoot Atilio Boveri’s werken worden hier tentoongesteld.

Wandelen nabij Pollensa

Ten noordoosten van de stad vindt u de Boquer vallei, in de buurt van de ruïnes van de pre-Romeinse stad Bocchoris, een van de oudste nederzettingen op het eiland. Aan het einde van de vallei vindt u een prachtig strandje in een ruige baai. Het betreft een pittige wandeling, van zo’n 1,5 uur, maar is de moeite meer dan waard, al was het maar voor de nieuwsgierige berggeiten die u onderweg tegenkomt.

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a