RECEPT voor ALBONDIGAS CON TOMATE

Het traditionele recept voor albondigas con tomate oftewel, gehaktballetjes in tomatensaus. Een welbekende, smakelijke tapa.

Ingrediënten (voor 6 personen)

700 gram kalfsgehakt
2 eieren
3 teentjes knoflook
70 ml. melk
30 ml. witte wijn
20 gram paneermeel
verse peterselie
zout
zwarte peper
tarwemeel (om de gehaktballetjes in te wikkelen)
600 gram gepelde tomaten in blik
1 gesnipperde ui
3 eetlepels olijfolie
30 g suiker

Bereiding van de saus

We beginnen met het maken van de tomatensaus, hiervoor snijden we de ui en een van de teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook langzaam gedurende 5 minuten.

Voeg de gepelde tomaat toe en kook gedurende 30 minuten op laag vuur, voeg peper, een halve theelepel suiker en zout toe. Voeg de helft van de witte wijn toe en laat nog vijf minuten op middelhoog vuur staan, zodat de alcohol verdampt. Zet de saus opzij.

Bereiding van de gehaktballetjes

Meng in een kleine kom de eieren, de melk, de rest van de wijn, de andere twee teentjes gehakte knoflook, het paneermeel, zout en peper, evenals de gehakte verse peterselie. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg in een grote kom dit mengsel toe aan het gehakt. Meng ook dit weer goed. Laat het vlees vervolgens een minuut of 10 rusten.

Maak vervolgens balletjes van het gehakt, in een door u gewenste afmeting. Een doorsnede van 3-4 cm. is ideaal. Doe wat bloem op een bord en rol hier de gehaktballetjes doorheen, totdat ze een geheel bedekt zijn met een laagje bloem.

Doe de olijfolie in een grote koekenpan en verwarm deze goed, bak de gehaktballetjes in porties. Zo kan de hitte goed zijn werk doen. Als u teveel balletjes in een keer in de pan doet wordt het meer koken dan bakken. Als alle gehaktballetjes gebraden zijn, voegt u ze toe aan de tomatensaus en laten alles samen op middelhoog vuur 20 minuten pruttelen.

Serveren met vers stokbrood. U kunt er ook voor kiezen de albondigas con tomate als volledige maaltijd te nuttigen, serveer het dan met wat witte rijst.

Eet smakelijk!

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer