Recept voor Courgettesalade

Het is eigenlijk veel te warm om te koken, laat staan om heel zwaar, warm te eten. Op dat soort dagen is een lekkere salade een goede oplossing. Een courgettesalade doet het altijd goed op warme zomerdagen.

Ingredienten

  • 1 grote op 2 kleinere courgettes
  • sap van een halve citroen
  • handvol pijnboompitten
  • handvol rozijnen
  • verse munt en grove zout naar smaak

Bereiden van de courgettesalade

Wanneer u de salade maakt voor 2-4 personen, als bijgerecht, heeft u 1 grote of 2 kleinere courgettes nodig. Snijd deze in plakken of repen en besprenkel met olijfolie. Zorg dat de courgette helemaal bedekt is met de olie. Bak de plakken/repen in een hete pan. Doe de pan niet te vol, anders wordt het meer gestoofde, dan gebakken courgette. Het is beter om verschillende badges na elkaar te doen. Zorg dat de courgette een goudbruin kleurtje krijgt.

Leg de courgette apart en rooster een handjevol pijnboompitten, voeg grove zout toe aan de pitten zodra ze van het vuur afkomen. Meng de courgette en pijnboompitten en voeg er de sap van een halve citroen, een handvol zoete rozijnen en naar smaak verse munt aantoe. Meng het geheel goed en zet in de koelkast. Laat de salade goed afkoelen voor u deze opdient.

Bij wijze van variatie kunt u ook nog wat stukjes geitenkaas toevoegen vlak voor opdienen. Voila, u heeft een heerlijke, gezonde courgettesalade. Meer zin in aardappel? Lees hier ons recept voor ensalada rusa.

 

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer