RONDA: een boeiende stad hoog in de bergen

Wat het eerste aan de Andalusische stad Ronda opvalt, is de Tajo de Ronda. Deze spectaculaire kloof splijt de historische plaats in tweeën. Daarbij ligt de stad midden in de bergen op een hoogte van 750 meter boven zeeniveau. Of dat nog niet spannend genoeg is, heeft Ronda een rijk verleden. De Kelten, Feniciërs, Grieken, Romeinen en Moren hebben allemaal gewoond op het grondgebied van Ronda. Verder speelde de plaats een belangrijke strategische rol in oorlogen en was het een bloeiende handelsstad. Het resultaat: Ronda is een prachtig historisch oord vol met boeiende bezienswaardigheden en met schitterende uitkijkpunten over de natuurlijke omgeving.

De Puente Nuevo: een eeuwenoude eyecatcher

Een van de beste bezienswaardigheden is deze spectaculaire brug uit 1793. Met zijn 98 meter hoogte en drie bogen is de Puente Nuevo een geliefd foto-object. De mooiste plaatjes schiet u ver beneden bij de rivier de Gaudalevin. Blijft u boven? Dan kunt u tussen de stadsdelen Mercadillo en La Ciudad wandelen. De Puente Nuevo loopt namelijk over de diepe kloof die de twee wijken scheidt.

Ontdek de beste uitzichtpunten van Ronda

Degenen met hoogtevrees zullen het misschien af en toe moeilijk hebben in Ronda. Zo is er het Balcón del Coño. Het uitzicht over de vallei wat u daar heeft, maakt deze plek een absolute must-see. Zeker als u op het kleine balkon gaat staan dat boven de vallei hangt. Voor nog meer mooie vergezichten kunt u ook een relaxte wandeling door de Jardines de Cuenca maken. Dit mooie park vol met rozen biedt onder andere uitzicht op de Puente Nuevo

Ga terug in de tijd via schitterende historische gebouwen

In Ronda vindt u één van de beste bewaarde Moorse badhuizen van Spanje. In de Baños Arabes bent u weer terug in de 13e eeuw. Kijk ook naar de ‘sterren’ in het dak. Verder heeft de stad meerdere interessante paleizen. Bezoek bijvoorbeeld het Palacio de Mondragón uit de 14e eeuw. Hier kunt u ook meteen van alles ontdekken uit de Romeinse en Moorse tijd in het historische en archeologische Museu Municipal de Ronda.

Verken het oude centrum

De Ciudad is de gezellige historische binnenstad van Ronda. De wijk wordt gekenmerkt door witte huisjes en mooie pleinen. Heeft u honger en dorst gekregen? Er zijn genoeg cafés en restaurants die u graag verwelkomen.

Geniet van de Spaanse ongerepte natuur

Een vakantiehuis in Ronda is ook een goed idee als u graag in de natuur bent. Bij de stad zijn namelijk twee mooie natuurgebieden: Sierra de Grazalema en Sierra de las Nieves.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer