Ultieme SPAANSE VAKANTIEBOEKEN

Taha’s favoriete Spaanse schrijvers en boeken, leestips van onze medewerkers, we doen u graag wat ideeën aan de hand voor vakantieboeken.

Wellicht kent u de naam van Carlos Ruiz Zafon al, hij is de auteur van het zeer bekende vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken, een reeks verhalen die zich afspelen in Barcelona in het midden van de vorige eeuw. In de reeks volgen we de antiheld Daniel Sempere. Carlos schrijft volgens ons ultieme vakantieboeken!

Alle vier de boeken zijn naast dat ze elkaar in verhalen opvolgen, ook afzonderlijk van elkaar te lezen. Op ons maakte het eerst deel van het kwartet de meeste indruk: De schaduw van de wind

“In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien.

Daniel mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver, en merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.”

Ildefonso Falcones is eigenlijk advocaat in Barcelona, maar hij bereikte wereldfaam met het schrijven van epische romans. Zijn debuut De kathedraal van de zee was een enorm internationaal succes, met meer dan zes miljoen verkochte exemplaren in bijna vijftig landen. Onze favoriete roman van Ildefonso is echter zijn derde: Koningin op blote voeten.

Wanneer u dit boek leest tijdens een vakantie in Andalusië, zal het lijken of u in het boek leeft, Falcones neemt u in zijn verhaal als het ware aan de hand mee door de hele regio.

“Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij – totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco. De twee vriendinnen hebben volop werk. Maar hun vreugde is van korte duur. Zal het lot hen ooit weer samenbrengen?”

In dit rijtje van vakantieboeken mag Miguel de Cervantes Saavedra natuurlijk niet ontbreken. Bij het grote publiek bekend van zijn verhaal over Don Quichote, een klassieker, die op de bijbel na, de meeste vertalingen ooit heeft. Wij wijzen u echter graag op een verhaal dat iets minder bekend is, La gitanilla, oftewel het zigeunermeisje.

“Een verhaal waarin de clichés over de zigeuners vermengd worden in een identiteitsspel. Beetje bij beetje onthult het plot dat alles wat er over het “zigeunermeisje” wordt gezegd ongegrond is en een spiraal van verwikkelingen en verwarringen zich ontvouwt in een gesloten en bijtend plot. “La gitanilla” is ook een portret van de etnische verschillen van het Cervantes-tijdperk.”
In onze ogen een boeiend inkijkje in de 16e eeuw door de ogen van een begenadigd en zeer intelligent schrijver.

Veel leesplezier gewenst met uw vakantieboeken!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a