VALENCIA; wat een STAD!

De verschillende overheersers, Romeinen, Moren en Visgoten hebben hun sporen achtergelaten in Valencia. De stad is dan ook rijk aan historische bezienswaardigheden zoals de barokke 17e eeuwse Basílica de la Virgen aan de Plaza de la Virgen met zijn prachtige fontein. De kathedraal van Valencia, gebouwd in de 13e en 14e eeuw, is een mix van romaanse, gotische en barokstijlen. Uiterst fotogeniek.

De omgeving van Valencia Stad

In Xátiva, ten zuiden van de stad Valencia, zijn nog delen van de oude stadsmuur, een imposante kapittelkerk en prachtig gedecoreerde huizen te zien. Een mooie wandeling voert u naar de top van de berg met een kasteel en schitterend uitzicht.

Verder naar het zuiden ligt Ontinyent met een mooi historisch centrum, El Barrio de la Vila, met overblijfselen van de stadsmuur en -torens. De stad biedt talloze restaurants, terrasjes en enkele musea en eind augustus vindt er de optocht Moros y Cristianos plaats.

Op ongeveer een uur rijden van de stad ligt La Drova. Een prachtige vallei bij het dorp Barx dat zijn oude sfeer en rust heeft behouden. Het is een ideaal gebied voor wandel- en fietstochten. Vanaf de Fuente (bron) in La Drova lopen verschillende gemarkeerde wandelroutes waaronder de ´Ruta del Monastirs´. Deze oude pelgrimsroute voert langs vijf te bezoeken kloosters en u passeert dan ook de sinaasappelgaarden waar Valencia om bekend staat.

De natuurliefhebber of wandelaar komt ook aan zijn trekken bij Ontinyent in het natuurpark Serra de Mariola of de La Font Roja. Zwemmen is mogelijk in waterbekkens met watervallen bij Pou Clar met de oorsprong van de rivier Clariano. Tot slot kunnen we het bij Moixent gelegen natuurpark Macizo del Caroig, niet onvermeld laten. Het is een bebost bergplateau en voor natuurliefhebbers en wandelaars een eldorado.

Zwemmen, zonnebaden en meer

De stranden van de provincie Valencia behoren zonder twijfel tot de mooiste van Spanje. Uitgestrekte brede zandstranden met duinen vindt u onder meer bij Oliva, Gandia, Tavernes de la Valldigna en Sagunto, maar ook gewoon in Valencia zelf.

La Malvarrosa bij Valencia stad is een uitgestrekt en levendig strand dat bekend staat om zijn goede en vele restaurants en cafés. El Saler bij Valencia stad is een lang zandstrand met duinen dat vanwege de wind een geliefde surfplek is.

In de stad zelf

Niet te missen in Valencia: Ciutat de les Arts i les Ciències, Catedral de Santa María (La Seu). De overdekte versmarkt in het oude centrum, ‘Iglesia De San Nicolás De Bari y San Pedro Mártir’. Ook een flamenco-show moet absoluut op de agenda.

Zelf deze prachtige stad bezoeken?

Wij hebben een geweldig plek in ons assortiment: https://taha.nl/vakantiehuizen/spanje/alicante-valencia/valencia/valencia-stad/

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer