VALLDEMOSSA; het mooiste dorp van MALLORCA

Valldemossa is een schilderachtige bergdorpje op Mallorca. Met kronkelende straatjes, oude huizen met tuinen vol prachtige bloemen en schitterende uitzichten over de vallei. Het dorp ademt een rustieke charme uit en staat bekend om de olieverf-landschappen van de kunstenaar Rubió.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn het 14e-eeuwse Kartuizerklooster, waar schrijver George Sand en ook de componist Chopin een tijd verbleven, en de keramiekwinkels met de typische Mallorcaanse aardewerkproducten. De spectaculaire kliffen en baaien aan de kust zijn ook meer dan de moeite waard.

In de restaurants proef je heerlijke lokale gerechten zoals het Mallorcaanse brood sobrassada. Op cultureel gebied valt er veel te beleven, van klassieke concerten tot volksdansen en processies. Valldemossa geeft een goed beeld van de traditionele Mallorcaanse levensstijl. De schoonheid van Valldemossa is ook het welbekende National Geographic niet ontgaan. Zij plaatsten het dorp op de shortlist voor hun verkiezing van het mooiste dorp van Spanje 2024.

Wat te doen volgens de locals

Naast de wirwar van smalle straatjes en steegjes ligt er in het centrum van Valldemossa ook een prachtige tuin. Deze Jardins Rei Joan Carles grenst aan het beroemde klooster en vanuit de tuin heb je een mooi uitzicht op het klooster. Je kunt er heerlijk wandelen tussen de weelderige bloemen en planten. In de hagen staan een aantal standbeelden verstopt. De Jardins Rei Joan Carles is een heerlijke oase van rust in dit mooie stadje.

Dus, op naar Valldemossa.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer