VERHUIZEN naar SPANJE (deel 4)

Hier leest u persoonlijke verhalen en ervaringen, een blog geschreven door onze vaste blogger Alina. Voorheen klant van La Taha, nu zelf woonachtig in Spanje.

Deel 4 van haar verhalenreeks – geschreven eind 2021, verhuizen naar Spanje.

De afgelopen week is er flink gesloopt, en gesnoeid. Er wordt dagelijks heel hard gewerkt in en rondom de casa! Zelfs poes verdween af en toe om haar rust elders te zoeken. Maar voor haar maaltijden koos ze toch eieren voor haar geld.

Ook de beroemde Algorobbo-bomen werden stuk voor stuk aangepakt. Ze waren vol en massief. Zoals Antonio de tuinman zo mooi verwoordde: er moet van binnenuit ruimte worden gemaakt zodat het licht weer van boven naar ‘het hart’ van de boom kan stromen. Vanuit daar kan de boom weer groeien en bloeien!

Kapper

Zelf heb ik een momentje van rust bij de plaatselijke kapper gezocht. Zat ik daar tussen een aantal dames die blijkbaar uit dezelfde pot geverfd gingen worden. Gelukkig was het bij mij alleen een pony die bijgeknipt hoefde te worden! Voor 2 euro is mijn blik nu net even weer wat helderder.

Is het allemaal pais en vree hier op het Spaanse platteland? Welnee! Het is af en toe best pittig. Niets is hier vanzelfsprekend zo in de eerste weken. Het autorijden bijvoorbeeld, vraagt om focus. Bij iedere bocht hoop je geen tegenligger te treffen. Maar alles went en ook de opvliegers worden inmiddels tijdens de autoritjes minder.

De auto

En dan onze eigen auto…We zijn nu een maand verder (!) en de auto heeft inmiddels in de derde garage gestaan (Lille, Burgos en Malaga). Vrijdag kon hij eindelijk worden opgehaald en naar zijn huis te worden gebracht. Maar toen ik hem na een half uur weer wilde starten, bleek het defect nog steeds aanwezig.

Heel simpel, de auto start (weer) niet. Dus maandag komt de sleepauto wederom voor weer een enkele reis terug naar de garage Malaga. Om een of andere reden zijn ze in de drie garages blijkbaar niet capabel genoeg om het werkelijke probleem te vinden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de communicatie!

Ook dit is Spanje. Zucht! Adem in, en adem uit…

Alina doet voor haar blog inspiratie op in het prachtige Alora!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a