VERHUIZEN naar SPANJE (deel 3)

Hier leest u persoonlijke verhalen en ervaringen, geschreven door onze vaste blogger Alina. Voorheen klant van La Taha, nu zelf woonachtig in Spanje.

Deel 3 van haar verhalenreeks – geschreven in december 2021, verhuizen naar Spanje.

Iedere dag wordt er een stukje tuin rondom de casa aangepakt. Na wat goede tips lukt het om ieder geval het ‘kleine spul’ te snoeien. Het tuingereedschap breidt zich ook uit en we hebben een echte kruiwagen aangeschaft! De kleur alleen al maakt het werk lichter; hij is knalgeel 🙂

Het grote werk wordt toch over een paar weken maar uitbesteed aan een echte tuinman. Tussen al het onkruid staat al wel heel veel moois! Dit heeft alleen wat extra liefde, aandacht en vooral water nodig om weer te kunnen bloeien en groeien. 

Poes (of kat)

We hebben een (waarschijnlijk permanente) gast rondom de casa! Een eigenwijze maar zeer aanhankelijk poes of kater. Het geslacht weten we nog niet. Na hem/haar wat te hebben uitgetest en genegeerd, heeft het lot beslist dat hij/zij weer is teruggekomen na een paar dagen. Een verantwoordelijkheid en een kostenpost erbij, maar ach, in ieder geval één beestje minder op straat.

Algorobbo

Mijn dagelijkse routine, onkruid weghalen uit de tuin. Dit gaat, in volle zakken gedragen, op de inmiddels enorme stapel tuinafval waar t.z.t. de fik ingaat. Tijdens de wandeling naar de afvalberg op ons land loop ik telkens langs een aantal Algarrobo bomen. Ook wel de Johannesbroodboom genoemd.

Naast de olijfboom is de Algorobbo een andere oerboom die hier gezichtsbepalend is. De boom is dan ook beschermd, snoeien mag, kappen niet. De boom staat bekend om zijn bruine, lederachtige peulvrucht. Deze zijn eetbaar voor mens en dier en de kleine boontjes die erin zitten zijn een grondstof voor bloem etc. en geschikt voor medicinale toepassingen. 

We zijn dus heel blij met deze karakteristieke bomen op het land.

Oh, en de verbouwing van de casa is ook gestart!

Keuken, badkamers gaan eruit en worden vervangen. Daarna volgt het terras rondom het zwembad. Een behoorlijke klus. Maar net als de tuin, was er in de casa ook sprake van achterstallig onderhoud. Het wordt dus tijd voor nieuwe aandacht en energie zodat de casa weer kan gaan sprankelen!

Alina woont in Alora!

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer