Waarom MALLORCA op je ‘lijstje’ moet!

Mallorca is veel uitgestrekter en heeft veel meer levendige dorpen en steden dan je zou denken. Daarbij huist Mallorca een imposante, prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen.

De imposante Serra de Tramuntana is een bergketen van bijna 90 kilometer lang aan de noordwestkust van Mallorca. Sinds 2011 staat het gebergte vanwege de grote landschappelijke en culturele betekenis op de World Heritage lijst van UNESCO

Stranden

Wanneer je op zoek bent naar mooie zandstranden, is Mallorca absoluut de beste keuze. De stranden zijn kindvriendelijk, vol met goede restaurants en chiringuitos waar je heerlijk verse vis kunt eten. Over het algemeen betaal je er voor een maaltijd in een restaurant minder dan thuis.

Tip van La Taha: Paella van Can Gavella. Deze charmante plek straalt de authentieke flair van Mallorca uit en is al vier decennia een culinair hoogtepunt voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Fietsen

Mallorca is ook een zeer populair eiland onder fietsers. De afwisseling tussen vlaktes en bergen en vele voorzieningen voor fietsers maakt het een geliefde bestemming voor tweewielers.

Tip van La Taha: Vanuit de badplaats Pollenca is het een must om de klassieke tour te maken naar het oostelijke puntje van Mallorca naar schiereiland Formentor. Een prachtige, heuvelachtige rit met een klim van 1.000 meter langs de kust, over bergen en door een afwisselend landschap. Op de top wordt je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht op de beroemde vuurtoren, de scherpe kapen en de woeste zee onder je.

Kathedraal

Mallorca is zonder meer een eiland met heel veel culturele hoogtepunten. In Palma zijn prachtige musea en de kathedraal is een absolute must tijdens een bezoek aan de hoofdstad van het eiland. De kathedraal is gebouwd in een driebeukige constructie met een 19 meter breed en 44 meter hoog schip, waarvan het gewelf door 14 zuilen wordt ondersteund. Een waar lust voor het oog.

De mooiste vakantiehuizen op Mallorca vind je hier.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer