De VERHUIZING (deel 2)

Hier leest u persoonlijke verhalen en ervaringen, geschreven door onze vaste blogger Alina. Voorheen klant van La Taha, nu zelf woonachtig in Spanje.

Deel 2 van haar verhalenreeks – geschreven in november 2021, de verhuizing naar Spanje.

Plan B is gestart

Gisteravond zijn we met een huurauto uit Burgos vertrokken richting het zuiden. Eerst nog even langs de garage, waar onze auto staat (deze blijft daar nog even) een deel van de halve inboedel (die we ook bij ons hadden…) overgeladen.

Na precies 7 dagen onderweg te zijn geweest, vandaag eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming. De laatste 500 km werden we onderweg nog getrakteerd op file, regen en mist. Zelfs in Spanje. Maar hoe zuidelijker we kwamen, hoe lichter en warmer het werd. Vandaag een bewolkte dag maar toch een aangename temperatuur, rond de 20 graden, en dat in november.

Eerst zijn we ingecheckt bij onze favoriete vakantieplek, hier verblijven we tot de verbouwing van ons huis klaar is. Na een heerlijke douche en eindelijk schone kleren… konden we naar ons huis! Waar onze lieve makelaar ons de sleutels overhandigde. We zijn heel moe maar zeer voldaan. Dit is hoe thuiskomen voelt.

De eerste dag na de verhuizing
Er waren vanmiddag even wat bezoekers in de vallei, een herder liet zijn kudde geiten grazen in het veld onder ons huis.

Dat waren trouwens niet de enige dieren die ik voorbij zag komen vandaag. Toen ik vanmorgen mijn jeans aantrok, bleek er een rups 2.0 op te zitten! Met broek en al naar buiten gegooid en hem (of haar) daar bevrijd. Getsie. Vanaf nu check ik even binnenin, buiten, boven en onder voordat ik iets aantrek. Ik moet nog even wennen aan de flora en fauna van het Spaanse platteland.

Sinds we de sleutels hebben gekregen van ons huis, hebben we niet stilgezeten
De laatste dingen nog aan het regelen voordat de verbouwing kan gaan starten. Vandaag ook een begin gemaakt met het onderhoud van de tuin. Dat was wel hard nodig. Morgen heb ik vast spierpijn en is het misschien ook handig om het boekje “Tuinieren voor dummies” maar eens te gaan bestellen.

Alina woont overigens in Alora, klik hier voor vakantiehuizen in dat prachtige dorp.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer