Recept voor Gazpacho oftewel Spaanse koude soep. Gazpacho is verrassend simpel om thuis te bereiden! Heerlijk gerecht voor heel warme dagen. Deze koude soep van rauwe groenten bevat tal van vitamines, en is bovendien dorstlessend en hongerstillend.
Ingrediënten voor het recept van Gazpacho
- 4 tomaten grote rijpe
- 220 gr komkommer geschild
- 60 gr groene puntpaprika (rode zoete puntpaprika kan ook)
- 1 snee witbrood zonder korstjes
- 1 teentje knoflook
- 200 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
- zout
Bereiding
Blancheer de tomaten en verwijder de schil. Blancheren werkt het beste als er met mes een klein kruisje in de onderkant van de tomaat gemaakt wordt. Door ze daarna in heet water te leggen, komt de schil makkelijk los. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in stukken. Schil de komkommer en snij deze tevens in stukken.
Verwijder de korst van de snee brood. Voeg nu alles samen in de blender: tomaten, paprika, komkommer, brood, knoflook, water, olijfolie, azijn en een snuifje zout. Mix alles gedurende enkele minuten tot een fijne soep. Proef even en indien gewenst kun je er een extra scheutje azijn of wat zout aan toevoegen.