Recept voor Gazpacho

Recept voor Gazpacho oftewel Spaanse koude soep. Gazpacho is verrassend simpel om thuis te bereiden! Heerlijk gerecht voor heel warme dagen. Deze koude soep van rauwe groenten bevat tal van vitamines, en is bovendien dorstlessend en hongerstillend.

Ingrediënten voor het recept van Gazpacho

  • 4 tomaten grote rijpe
  • 220 gr komkommer geschild
  • 60 gr groene puntpaprika (rode zoete puntpaprika kan ook)
  • 1 snee witbrood zonder korstjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • zout

Bereiding

Blancheer de tomaten en verwijder de schil. Blancheren werkt het beste als er met mes een klein kruisje in de onderkant van de tomaat gemaakt wordt. Door ze daarna in heet water te leggen, komt de schil makkelijk los. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in stukken. Schil de komkommer en snij deze tevens in stukken.

Verwijder de korst van de snee brood. Voeg nu alles samen in de blender: tomaten, paprika, komkommer, brood, knoflook, water, olijfolie, azijn en een snuifje zout. Mix alles gedurende enkele minuten tot een fijne soep. Proef even en indien gewenst kun je er een extra scheutje azijn of wat zout aan toevoegen.

Deze soep wordt hier in Spanje vaak gedronken uit een glas en daarom is het slim om het mengsel door een zeef gieten. Met de achterkant van een pollepel en cirkelvormige bewegingen kan je de pulp door de zeef duwen. Zo blijven grotere stukjes achter in de zeef. Doe de soep in een fles of schenkkan, zet in de koelkast en dien koud op.
Als garnering kun je wat blokjes komkommer en paprika achterhouden. Een ander getest recept voor zomerse dagen is courgettesalade.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer