LA TAHA en het KLIMAAT

De temperaturen stijgen, er valt te weinig regen, en als het regent kan de grond het water niet aan, met overstromingen als gevolg. Zeker in de zomermaanden is het in vooral Zuid-Spanje heel normaal geworden dat er hele dorpen zijn die meerdere uren per dag zonder water zitten. Het klimaat spreekt ons toe, nee, roept om hulp.

Schade aan het klimaat
Met de beste wil van de wereld kun je je niet langer afwenden van de negatieve veranderingen die er in het klimaat plaatsvinden. Gelukkig ontstaan er steeds meer initiatieven om de schade die de mens de natuur aandoet te compenseren. Zo ook in Spanje.

La Taha is groot voorstander van je verantwoordelijkheid nemen en dus zijn ook wij een aantal initiatieven gestart om onze voetafdruk en de uwe te minimaliseren.

Goed doel
Wij steunen ieder jaar een goed doel door een percentage van onze omzet te doneren. Voor 2023 hebben we gekozen voor Greenpeace. Alom bekend voor hun inzet voor de natuur.

Nationaal Park Doñana
Wij steunen sinds 2023 al een specifiek project van de milieuorganisatie. Natuurpark Doñana in Huelva kwam in gevaar door illegale irrigatie van boeren in de regio. Op het moment van schrijven is er een akkoord bereikt dat het opkopen van boerderijen omvat. Het land zal na opkoping omgezet worden naar bosgrond. Goed nieuws dus. In 2024 blijven wij Greenpeace financieel steunen. Mede mogelijk gemaakt door u, onze trouwe klanten.

Ten tweede hebben wij onze eigen reisbewegingen tot een minimum beperkt, elke kilometer die we wel afleggen voor ons bedrijf compenseren we. Om dit te doen hebben we gekozen voor de organisatie Folia project, verantwoordelijk voor het planten van bomen in heel Spanje.

CO2 compensatie
Per 1 februari 2024 gaan we ook uw CO2-uitstoot compenseren voor u. Een verblijf van een week met 4 personen in een van onze vakantiehuizen, plus een huurauto waarmee u tijdens uw vakantie zo’n 750 kilometer aflegt, is goed voor een uitstoot van zo’n 500 kg CO2. Om dit te compenseren dienen er 2 bomen geplant te worden in een van de mediterrane bossen. Kosten voor 2 bomen bedragen € 15,-.

Verlaging reserveringskosten
Om deze compensatie te bekostigen gaan we 2 dingen doen. Allereerst gaan de reserveringskosten die u betaalt voor een reservering omlaag van € 30,- naar € 15,-. Dit bedrag zullen wij vervolgens voor 100% gebruiken om 2 bomen cadeau te doen namens u. Voor alle initiatieven van Folia Project, klik hier.

Groene wereld
Op de derde plaats is het sinds kort mogelijk om te zien hoe ‘groen’ de vakantiewoning van uw keuze is. Als een vakantiehuis bijvoorbeeld stroom opwekt via zonnepanelen, of gebruik maakt van een eigen waterbron, is dat aangemerkt met een tot drie groene wereldbollen op onze website. Wel zo fijn om te weten. Kijk hier voor een voorbeeld van een eco-friendly vakantiehuis.

Tot zover onze initiatieven ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We maken graag van de gelegenheid gebruik onze trouwe klanten te bedanken voor het mogelijk maken van deze maatregelen.

 

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer
n/a