MONDKAPJES; in SPANJE nog steeds “in”

Komt u binnenkort naar Spanje? Neem dan mondkapjes mee!

09-02-2023

Vanaf 8 februari is er officieel een einde aan de mondkapjesplicht in de bus, trein, metro en tram en binnenlandse vluchten en bij de opticiens en orthopedische specialisten.
De mondkapjes blijven vanaf 8 februari nog wel verplicht in gezondheidscentra zoals medische centra, ziekenhuizen, apotheken, tandartsen, fysiotherapeuten en verpleeghuizen.

25-08-2022

Hoewel er in het straatbeeld niet veel meer te vinden zijn, zijn mondkapjes op sommige plekken nog altijd verplicht in Spanje. We hopen natuurlijk van harte dat u tijdens uw vakantie niet naar een dokter of apotheek hoeft, maar dit zijn wel plekken waar er van u verwacht dat u nog een mondkapje draagt. We zetten de plaatsen waar de verplichting nu (augustus 2022) nog altijd geldt voor u op een rij.

Ziekenhuizen: het personeel, de bezoekers en patiënten (buiten hun eigen kamer) moeten een mondkapje dragen.

Medische centra: in deze definitie zijn dat onder andere apotheken, fysiotherapeuten, tandartsen, seniorencentra, bejaardenhuizen etc. Werknemers en bezoekers moeten mondkapje dragen in openbare ruimtes. Bewoners in bejaardenhuizen hoeven geen mondkapje te dragen.

Openbaar vervoer: de trein, metro, tram, bus, transferbus, taxi, boot, cruise en in het vliegtuig. Bij de stations en in het vliegveld hoeft u geen mondkapje meer te dragen maar het wordt nog steeds aangeraden om dat wel te doen.

U kunt overigens bij de meeste supermarkten mondkapjes aanschaffen, dus als u omhoog zit is dat een oplossing. In de supermarkt hoeft men immers geen mondkapjes meer te dragen. Winkels van de supermarktketens Mercadona en Día hebben zeker mondkapjes in de schappen liggen.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer