MYSTERIEUS MONTSERRAT

Montserrat is een grillige, doch prachtige bergketen in de buurt van Barcelona. Voor de wandelfanaten een must, maar let op, uw conditie moet absoluut op orde zijn. De sierlijke vormen van de bergen hebben veel weg van een ontwerp van Gaudí. Hoewel het uiterlijk van de bergketen heel vriendelijk en zacht is, brengt een ‘wandeling’ u tot wel 2500 meter hoogte. Dat is althans als u het aandurft de hele route te lopen. Deze zogeheten ruta circular, de naam zegt het al, brengt u helemaal rond de Montserrat, en is maar liefst 27 kilometer lang.

Een wandeling brengt u onder andere langs bossen van steeneiken, taxus en esdoorns. U komt over honderden paadjes en langs de meest indrukwekkende rotsformaties.

Voor mensen die wat minder avontuurlijk zijn aangelegd is ook een route mogelijk die naar de top van Sant Jeroni leidt, of naar het prachtige klooster Santa Maria de Montserrat. Het klooster is een van de hoogtepunten van dit natuurmonument en kan jaarlijks op zo’n 2 miljoen bezoekers rekenen. De overlevering leert ons dat er door de eeuwen heen meerdere wonderen van de Maagd Maria zijn waargenomen tussen de dikke muren van het klooster, dat al in 1025 gesticht werd.

De rotsformaties van Montserrat bestaan uit keien die door zand en klei bij elkaar gehouden worden, absoluut bestand tegen erosie. De magische vormen dankt het natuurpark aan de wind, die veel weg hebben van menselijke of dierlijke vormen. Veel pieken van het gesteente danken aan deze aanblik hun naam, ook de legendes over dit gebied zijn talrijk. Laat uw fantasie de vrije loop en breng zelf een bezoek aan sprookjesachtig Montserrat.

Wellicht ook interessant voor u

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer

LA TAHA en het KLIMAAT

De temperaturen stijgen, er valt te weinig regen, en als het regent kan de grond...

Lees meer

FIETSEN in de provincie MALAGA

Fietsfanaten opgelet, in dit blog brengen we u informatie over de prachtige routes...

Lees meer