Populairste VAKANTIEBESTEMMINGEN in SPANJE

Spanje, een heerlijk vakantieland. Of u nu lekker wilt luieren op ‘t strand aan één van de costa’s, op ontdekkingstocht wilt gaan in het binnenland of een stedentrip wilt maken naar een van de mooie steden met hun prachtige architectuur… Het kan hier allemaal! Maar wat zijn nou de populairste vakantiebestemmingen van Spanje?

Hier is uiteraard onderzoek naar gedaan, op nummer 1 in de lijst staat Mallorca; betaalbaar, azuurblauwe zee, prachtige baaien. Voor ieder wat wils, jongeren kunnen er feesten en gezinnen met kindjes kunnen er dagen doorbrengen aan een van de mooie stranden van het eiland. Ook de hoofdstad Palma de Mallorca is een bezoek meer dan waard. Aangezien het eiland niet veel groter is dan een aantal Nederlandse provincies samengevoegd, kunt u binnen een week al heel veel moois ontdekken, zonder al te veel kilometers te hoeven maken. Aangezien Mallorca zo populair is bij vakantiegangers, en het aanbod aan accomodaties beperkt, zijn de vakantiehuizen vaak al ver van tevoren volgeboekt. Dus als u plannen heeft om de zomervakantie op Mallorca door te brengen, moet er snel bij zijn!

Mensen die gek zijn op wandelen door eindeloze, smalle straatjes, terrasjes, architectuur, musea en winkelen, komen in Spanje ook aan hun trekken. Een stedentrip naar een Spaanse stad is altijd een goed idee, Spaanse steden behoren tot de populairste vakantiebestemmingen. Gek genoeg is de hoofdstad van Spanje niet de populairste plaats onder Noord-Europeanen. In de lijst van Spaanse steden met meeste bezoekers staat Valencia aan kop. Op de voet gevolgd door Barcelona en zelfs Sevilla is populairder dan de hoofdstad. De top 5 wordt compleet gemaakt door Malaga; een van Taha’s favoriete plaatsen, ons kantoor is gevestigd op slechts 15 minuten van deze havenstad, en we komen er graag, heel graag! Malaga nodigt uit om plaats te nemen op een terrasje en de wereld aan je voorbij te laten gaan.

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer