SUBBETICA en IZNAJAR; een mooie vakantie

De Sierra Subbetica

Centraal gelegen, midden tussen de steden Granada, Cordoba en Malaga. De Subbetica is een natuurgebied met een prachtige afwisseling van kalksteenbergen met in de lagergelegen delen vooral olijfboomgaarden en ruige, stenige toppen. Ideaal voor mensen die natuur en cultuur willen combineren. Het is een gebied waar men nog het echte Spanje kan ervaren. Er is hier nog weinig toerisme en de mensen zijn uiterst vriendelijk. In de veertien dorpen in de omgeving zijn veel overblijfselen uit de Romeinse en Moorse tijd te vinden.

Subbetica staat erom bekend verschillende unieke vogelsoorten te huisvesten. Ideaal dus voor spotten; wandelaars, fietsers en vogelaars kunnen in dit gebied hun hart ophalen. Ook voor de doorgewinterde wandelaar en bergbeklimmer biedt de Subbetica mooie uitdagingen.

Bij een bezoek aan Subbetica mag een bezoek aan Iznajar niet ontbreken

Iznájar is vooral bekend om het prachtige stuwmeer, het grootste van Andalusië. Het uitzicht op en vanaf het meer is ongeëvenaard. Mensen van heinde en verre komen hier om te genieten van een dagje strand. Activiteiten op en rond het meer: ​​maak een boottocht, huur waterfietsen, neem zeilles of geniet gewoon van een drankje bij de strandbar. Iznájar ligt in de provincie Córdoba, net over de grens met Málaga en Granada. Het oude dorp ligt bovenop een hoge heuvel en vanuit het dorp heeft u prachtig uitzicht op het grootste stuwmeer van Andalusië.

De rit naar het dorp is een lust voor het oog. Er zijn in Iznajar een paar restaurants, bars en winkels, om wat te drinken en te winkelen nadat u het kasteel op de top van het dorp hebt bezocht.
Ook kunt u het museum dat gewijd is aan het stuwmeer bezoeken. Iznájar is een toeristisch gebied in opkomst, al verandert dat het authentieke karakter van het dorp niet. Dit is het echte Andalusië!

La Taha biedt een breed scala aan mooie vakantiehuizen in dit gebied, en verder naar het zuiden richting de stad Antequera.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer