Vakantie op MALLORCA; goed idee!

Met een kustlijn van 554 kilometer en in totaal 23 jachthavens biedt een vakantie op Mallorca vanzelfsprekend alles op het gebied van watersport: wind- en kitesurfen (vooral in het noorden bij Alcudia), snorkelen, diepzeeduiken, waterskiën, zeilen en vissen. Verder is het eiland een paradijs voor liefhebbers van wandelen, mountainbiken, wielrennen, klimmen en paardrijden en komen ook de golfers aan hun trekken.

Vakantie op Mallorca voor fans van strand en zee

In de noordelijke baaien van Alcúdia en Puerto Pollensa vindt u brede zandstranden en vele watersport-faciliteiten. Op de weg van Puerto Pollensa naar Cap de Formentor liggen talloze kleine strandjes, verstopt tussen de rotsen en bossen. Deze idyllische plekjes aan de azuurblauwe zee zijn soms alleen te voet bereikbaar en daardoor vaak veel minder druk dan de beter bereikbare stranden. Cala San Vicente beschikt over drie verschillende kleinere baaien tussen de rotsen met zandstrand. Meer naar het oosten toe richting Capdepera zijn aan de noordkant meerdere rustige baaien te vinden met zandstrand waaronder Cala Mesquida.

Voor waaghalzen en citytrippers

Waaghalzen kunnen een inspannende maar fantastische wandeltocht maken in het natuurpark Torrent de Pareis. Vanaf restaurant Escorca begint de acht kilometer lange afdaling door een imposante kloof naar de gelijknamige Torrent de Pareis, twee indrukkende rotsen in een baai met zandstrand. Ook kunt u er komen vanaf Port de Sóller met de boot of met de auto de slingerende weg afdalen naar Cala de sa Calobra. Vanaf de parkeerplaats voert een pad dwars door de rotsen naar de Torrent de Parreis en het strand.

De hoofdstad Palma is absoluut een bezoek waard met de oude binnenstad ‘casco antiguo’ en de prachtige 13e eeuwse kathedraal ‘La Seu’ die befaamd is door een van ‘s werelds grootste roosvensters.

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer