GENIET THUIS VAN SPANJE MET SPAANSE RECEPTEN

Heeft u zin om lekkere Spaanse gerechten uit te proberen? Ga dan thuis het culinaire avontuur aan met allerlei Spaanse recepten. Een speurtocht op internet leidde ons naar diverse inspirerende websites vol met recepten uit de Spaanse keuken. Van tapas tot paella en van aioli tot en met tortilla: u ontdekt het in het royale online-aanbod aan Spaanse recepten. Ga er lekker mee aan de slag in de keuken en beleef het vakantiegevoel van Spanje aan uw eigen eettafel!

Allerhande

Neem om te beginnen een kijkje bij de oer-Nederlandse supermarkt Albert Heijn. In de onlineversie van Allerhande vindt u namelijk allerlei verrassende Spaanse recepten. Wat denkt u bijvoorbeeld van witte rijst met sherry en pijnboompitten? Of aardappelkroketjes met aioli? Extra handig is dat u meteen online de boodschappen kunt doen.

Leuke Recepten

Voor haar website LeukeRecepten.nl besteedt Sandra ook een groot deel van haar culinaire creativiteit aan Spaanse recepten. Probeer bijvoorbeeld gazpacho met meloen. Of maak eens een paella met spaghetti. Verder vindt u hier ook recepten voor traditionele Spaanse gerechten en diverse soorten tapas.

ESPANJE!

Nog een goede website met Spaanse gerechten is het magazine ESPANJE! Hier ontdekt u van verschillende recepten ook de herkomst of eventuele bijzonderheden. Eet eens een smakelijke patatas a lo pobre, ofwel ‘aardappelen voor de armen’. Of zet als tapasgerecht Canarische aardappeltjes op tafel. Naast recepten met aardappelen heeft het magazine ook allerlei vis-, vlees- en groentengerechten online staan. Ook voor een lekker toetje of een frisse sangria kunt u hier terecht.

Smulweb

Een hele grote bron van inspiratie voor de Spaanse keuken biedt Smulweb. U vindt hier voor verschillende gangen meer dan 7750 Spaanse recepten. Via Smulweb stelt u dus eenvoudig een menu samen. Neem bijvoorbeeld knoflookgarnalen als voorgerecht, een kipstoofschotel als hoofdgerecht en een crema Catalana als toetje.

Jamie Oliver

Ook wereldberoemde topkoks als Jamie Oliver creëren graag Spaanse gerechten. Dit hebben de Spanjaarden hem echter niet altijd in dank afgenomen. In 2016 jaagde Jamie Oliver de Spaanse bevolking namelijk tegen zich in het harnas met een paella met kip en chorizo. De chorizo hoort volgens de Spanjaarden absoluut niet thuis in een paella. Vindt u het echter niet erg om culinaire grenzen te verleggen? Probeer dan zeker de Spaanse recepten van Jamie Oliver. Behalve de controversiële paella met kip en chorizo vindt u hier nog een reeks andere gerechten, waaronder meerdere soorten paella’s en frittata’s.

(Foto (c) Can Stock Photo / lunamarina)

Wellicht ook interessant voor u

DOLMEN van MENGA; Spaanse antwoord op STONEHENGE

In het zuiden van Spanje, verscholen tussen de heuvels en olijfgaarden in de omgeving...

Lees meer

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer