Recept voor sopa de marisco. Een lekkere zeevruchtensoep die perfect is voor koude winterdagen. Klinkt wellicht moeilijk, maar dit recept is eigenlijk heel simpel en snel te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram gemengde zeevruchten (in de zeevruchtensoep kunnen eigenlijk alle soorten vis, maar gebruik bv. garnalen, mosselen, en/of inktvis)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 liter visbouillon
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding van de zeevruchtensoep
- Snipper de ui en knoflook. Snijd de aardappel, wortel en prei in blokjes.
- Bak de groenten in een grote pan met olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de zeevruchten toe en laat sudderen voor ongeveer 10 minuten. Pas op dat de vis niet te gaar wordt!
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met wat vers brood en boter, of goede olijfolie.
Eet smakelijk!
Maak je liever een gazpacho; de authentiek Spaanse koude soep? Lees het recept hier!