RECEPT voor ZEEVRUCHTENSOEP

Recept voor sopa de marisco. Een lekkere zeevruchtensoep die perfect is voor koude winterdagen. Klinkt wellicht moeilijk, maar dit recept is eigenlijk heel simpel en snel te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gemengde zeevruchten (in de zeevruchtensoep kunnen eigenlijk alle soorten vis, maar gebruik bv. garnalen, mosselen, en/of inktvis)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 liter visbouillon
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding van de zeevruchtensoep

  1. Snipper de ui en knoflook. Snijd de aardappel, wortel en prei in blokjes.
  2. Bak de groenten in een grote pan met olijfolie tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de zeevruchten toe en laat sudderen voor ongeveer 10 minuten. Pas op dat de vis niet te gaar wordt!
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep met wat vers brood en boter, of goede olijfolie.

Eet smakelijk!

Maak je liever een gazpacho; de authentiek Spaanse koude soep? Lees het recept hier!

Wellicht ook interessant voor u

Villajoyosa; VIS èn CHOCOLADE

Het kleurrijke kuststadje Villajoyosa aan de Costa Blanca in de provincie Alicante...

Lees meer

Favoriete STRANDEN

We delen met veel plezier een aantal van onze favoriete Spaanse stranden. Wat maakt...

Lees meer

Beste SAUZEN van de WERELD

Culinair tijdschrift Taste Atlas heeft onder haar lezers een verkiezing van de beste...

Lees meer