1 februari 2019
Naomi Klaasse

WONING IN THE PICTURE

Casa Establo

We leerden Juan en Rosi kennen toen ze in een prachtig oud herenhuis woonden in Vejer de la Frontera. Het huis werd veel te groot voor hen en ze verlangden naar een huis in de campo. Juan wilde groenten verbouwen en Rosi wilde bloemen plukken uit de eigen tuin. Een jaar later nodigden ze ons uit om naar el Soto te komen, enkele kilometers van Vejer. Veel grond met daarop een woning voor Juan en Rosi, een zwembad en 1 mini huis. We stonden voor een leeg stuk grond niet ver van het zwembad. Juan vertelde ons enthousiast hoe het grotere huis, el Establo, er uit zou gaan zien en dat we snel moesten komen als het klaar was. 

2 Jaar later en heel lang geleden

We waren in de Costa de la Luz en werden uitgenodigd om bij Juan en Rosi te logeren. Het kleine huisje was klaar en het grote ook… bijna. Met onze bagage (voor 2 maanden) en 2 honden hebben we een week in het kleine huisje, de Almacén gelogeerd. Het was ergens in februari en het was koud maar we kregen het heerlijk warm in de Almacén. Ik herinner me lange strandwandelingen, boodschappen doen in Vejer waar het toen nog heel erg rustig was en natuurlijk de speurtocht naar geschikte Taha woningen. 

Gasten

Gelukkig konden we snel Taha klanten naar Juan en Rosi sturen. Het grote huis was ook klaar en had een keuken en slaapkamer die alleen buitenom te bereiken waren. Voor gasten met kleine kinderen had Rosi een babyfoon geregeld. Juan stuurde ons, voordat de eigen familie kwam logeren, altijd netjes een email met de vraag of hij het huis kon blokkeren. Als we té lang niet meer langs waren geweest kregen we het uitdrukkelijke verzoek om toch snel weer langs te komen. De meeste gasten waren tevreden, zie ook de evaluatie van Ton: 'het fijnste huisje dat we toe nu toe van La Taha gehuurd hebben. Alles wat we nodig hadden was er. Veel privacy, veel ruimte, gastvrije eigenaars. We zijn er erg tevreden over'.

Juan belde ons op om te zeggen dat ze het huis in de verkoop zouden doen. Ze wilden meer reizen en minder werk hebben aan de huizen en aan de tuin. Bovendien meldde Juan dat hij inmiddels erg oud was geworden en dat we maar snel weer langs moesten komen. Het kwam mooi uit want ik had net mijn reis gepland en zou zeker bij hen langs gaan. Het voelde vertrouwd om weer bij Juan en Rosi in de tuin te zitten. Juan belooft ons tijdens een volgend bezoek dat hij ons de stad Cádiz zal laten zien. Ik hoop dat we die kans nog krijgen.

Niet lang na dit laatste bezoek kreeg ik een telefoontje van de nieuwe eigenaresse die, samen met haar man, grote plannen heeft op deze mooie locatie.

Listo!

Het is klaar, Casa Establo is verdeeld in 2 moderne appartementen met de naam Establo Uno en Establo Dos.  

Klein maar handig ingericht en je hoeft niet meer naar buiten om eten klaar te maken in de keuken. De nieuwe (Duitse) eigenaren zijn jong en zijn in 2019 ouders geworden van een tweeling. Het wordt weer tijd voor een reisje naar Spanje!

Wellicht ook interessant voor u

/
28 maart 2022

ETEN in SPANJE; de dont's èn do's

/Vaten met sherry in een kelder
31 augustus 2020

SHERRY: EEN BOEIENDE DRANK UIT ANDALUSIË

/Luchtfoto kust Cadiz - Costa de la Luz
29 februari 2020

BELEEF EEN VAKANTIE VOL VARIATIE IN COSTA DE LA LUZ

/Cadiz
25 november 2018

CÁDIZ: BRUISENDE HAVENSTAD