Palmen bij vijver in Elche - Spanje
31 januari 2020
Jeroen Roos

ELCHE: EEN STAD VOL PALMEN

Palmen, palmen en nog eens palmen. Wanneer u Elche bezoekt, ziet u waarschijnlijk voor het eerst zoveel palmen bij elkaar! Het is ook niet voor niets dat El Palmeral, het palmenbos van Elche, sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 

Elche ligt in de regio Valencia ruim 26 kilometer van de kustplaats Alicante. Het stadje wordt ook Elx genoemd dat Valenciaans is voor Elche. Behalve de prachtige subtropische flora is Elche ook interessant vanwege de historische bezienswaardigheden. De wortels van de stad lopen namelijk terug tot 300 v.Chr. Toen plantten de Feniciërs hier al palmbomen. Maar de Arabieren die hier in de 10e eeuw na Christus Elche stichtten, legden het irrigatiesysteem aan dat een florerend palmenbos opleverde. Dit historische netwerk aan irrigatiekanalen is nog steeds in werking.

 

Ontdek de mooiste plekken van El Palmeral in Elche

 

In en rondom Elche staan bij elkaar meer dan 200.000 palmen. De palmbomen maken deel uit van bijna honderd verschillende palmboomgaarden. Bij elkaar vormt deze El Palmeral de grootste palmboomgaard van Europa. Een deel van de palmboomgaarden zijn omgetoverd tot stadsparken. Er is een wandelroute die u langs de mooiste punten van El Palmeral voert. Of bezoek de meest bijzondere palmbomen van Elche via deze route.

 

Bezoek de Keizerspalm van Elche

 

Een absolute must see voor liefhebbers van subtropische flora is de prachtige Jardín Huerta del Cura. In deze botanische tuin staat de beroemde Keizerspalm. Deze unieke palm heeft zeven stammen. Deze boom kreeg de naam 'Keizerspalm' toen de Oostenrijkse keizerin Sissi aan het einde van de 19e eeuw een bezoek bracht aan Jardín Huerta del Cura. Behalve allerlei soorten palmen biedt deze botanische tuin ook een rijke verzameling met cactussen en andere tropische planten.

 

Geniet middenin Elche van de rust in het Parque Municipal

 

Het 6 hectare grote Parque Municipal, dat in het centrum van Elche ligt, zit vol met rustige plekjes. Naast palmen biedt dit stadspark ook vijvers met zwanen en historische monumenten als een 18e-eeuwse watermolen. Ook vindt u hier nog meer mooie planten. Magnolia's, bougainvilles en bananenbomen: u kunt ze allemaal tegenkomen tijdens een wandeling door het Parque Municipal van Elche.

 

Wilt u nog meer ontdekken over de palmen van Elche? Bezoek dan het Museo del Palmeral om alles te leren over de palmen van deze Spaanse stad. Of ga naar de klokkentoren van de Santa Mariá-basiliek. Na 170 traptreden wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de Palmeral van Elche!

Wellicht ook interessant voor u

/Vakantiehuis Andalusië
30 maart 2021

CASA, CASITA of CORTIJO?

/Heerlijk eten bij Casa Piolas
4 januari 2021

CULINAIR GENIETEN IN ANDALUSIË

/Luchtfoto kust Cadiz - Costa de la Luz
29 februari 2020

BELEEF EEN VAKANTIE VOL VARIATIE IN COSTA DE LA LUZ

/Zonsondergang badplaats Almunecar - Andalusië - Spanje
6 januari 2020

COSTA TROPICAL: EEN TROPISCHE VERRASSING IN SPANJE